resum l'ombra de l'stuka

Páginas: 5 (1186 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2014
Resum
Dades importants:
L’ombra del Stuka és un llibre que parla en dos temps, el temps actual i el de la Guerra Civil.
El seu autor és en Pau Joan Hernàndez.
Personatges: Roger, Elvira, David, (altres: Josep Arganyol, Franz W., Avia de l’Elvira, Família Tischler...)
Capítol 1.- Cervesa, nenes i rock.
El primer capítol diu poca cosa, anuncia que es estiu i una de les velles històriesestava a punt de cobrar vida a Sant Joan del Pla i Benissuda.
Capítol 2.- Elvira.
Elvira és una noia de poble, la seva mare té una botiga i la seva avia es diu Alexandra. En Roger és l’amic de l’Elvira, al contrari de ella, la família d’en Roger és de classe alta. Els seus pares els prohibeixen veure’s a partir dels 14 anys, per això els posen junts a l’escola fins als 14 anys.
Parlen de la batallade l’Ebre, any 31.
Capítol 3.- Un guiri amb bicicleta.
Elvira i Roger estan junts en una vesant del Puig de la Metralladora i fa molta calor, tot i que anys enrere els van separar, no havia impedit un indici d’enamorament entre ells. Estaven parlant i jugant amb en Ximple, el gos d’en Roger, quan un guiri amb bicicleta va aparèixer, en David va caure a terra ja que en Ximple se li haviallençat a sobre. En aquest moment es coneixen els tres joves i s’ajunten per ajudar a en David a trobar una casa que forma part de la història de la família Tischler, la seva família.
Capítol 4.- Benvingut.
Els joves queden per trobar-se i saber més coses per ajudar al jove alemany. En Roger li ofereix la caseta de l’hort perquè pugui passar els dies d’investigació al poble. En David és Jueu, aviatjat des de Alemanya per saber la història de la seva família. L’Elvira i en Roger demanen a casa si en saben alguna cosa sobre una família alemanya que va viure en temps de guerra a Sant Joan del Pla, però desgraciadament no en troben res de moment...
Capítol 5.- Balades tristes vora el riu.
Un cop han arribat a la caseta, l’Elvira prepara un sopar per a tots, mentre que en David explica lahistòria, es veu que la família es va separar, uns van prendre un camí i els altres un altre, es van repartir la riquesa en joies; Però van tenir que quedar-se una temporada més a causa de d’infermetat del seu fill Sem. Manfred i la seva família va arribar sense problema al seu destí, però Tischler i la seva família van desaparèixer sense deixar cap rastre. Un moment abans d’arribar a la caseta, estroben al vell Franz, un amic comú de l’avi de l’Elvira (ja mort) i de la família de en Roger, amb la que tenen una relació estranya. Després del dia, en David canta una cançó que els posa els pels de punta, ja que es la mateixa cançó que es canta a Benissuda des de fa temps, però sense lletra.
Capítol 6.- Dos dies decebedors.
La casa que en David busca, es veu que el registre es va cremar durantla guerra. En Roger després de donar-hi voltes, creu que la cançó de la senyora del riu vol conté alguna pista, ja que és estrany que sigui popular a Benissuda i sigui de la gueto de Varsòvia. Aquella nit la noia va tenir un malson.
Capítol 7.- Què passa a la Bauma?
Van decidir passar unes nits a la casa de Bauma, en el camí es van trobar a en Franz i li van demanar ajuda, però ell no va poderajudar-los ja que el seu Stuka va ser abatut abans que arribes una de les cartes que enviava Rebeca a Hannah. En arribar a la casa, en Ximple es posa nerviós i no vol deixar que entrin a la casa, una por horrible s’havia apoderat del gos, però tot i així els joves no troben res d’estrany dins la casa.
Aquella nit en roger es desperta, sentia la cançó de el meu fillet té fred al principi pensavaque era producte de la seva imaginació, però es va adonar que provenia de la casa; es va aixecar i va veure que en David no estava al seu llit, confiat es va pensar que li volia fer una broma, però de cop es van trobar els dos nois i van aclarir que no era cap broma de cap dels dos nois, tots dos s’havien aixecat per una raó, la cançó.
Capítol 8.- Aixecaré el Gòlem.
En Roger descobreix que la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'ombre del Stuka
  • L'Ombra De L'Oblid
  • L'ombra de hemingway
  • Independencia de mexico resumen del resumen del resumen del resumen del resumen del resumen del resumen.....
  • resumen resumen
  • EL RESUMEN DEL RESUMEN
  • resumen del resumen
  • Resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS