RESUMEN DE LOS MOTORES

Páginas: 2 (353 palabras) Publicado: 26 de diciembre de 2013
Les neurones:

Una neurona és una cèl·lula del teixit nerviós. Són capaces de produir petits impulsos elèctrics. Està formada per una cel·lula i un nucli. El nostre cos funciona gràcies aaquestes cèl·lules tant especialitzades que agafen la informació del medi que ens envolta el barrejen el trituren i donen ordres a tot el cos perque actui en conseqüència. Són les neurones i hemde tenir cura d'elles perque són tant sacrificades que si moren no es poden regenerar com altres parts del nostre cos.
Es diu que hi ha uns 100 milions de neurones al nostre cos. Neixemambtotes aquestes neurones i a mesura que ens fem grans es van morint.
Les neurones tenen una envoltura igual que els cables i la funció és la mateixa: evitar fugues elèctriques i aillar del medi.Aquesta envoltura es conté una substància aillant anomenada Mielina.
Del cos creixen dos tipus:

Les dendrites: Es una part de la neurona que esta especialitzada a rebre impulsos i la sevatransmissió al cos de la neurona. La neurona esta formada per un tronc curt i amb unes estructures anomenades espines.

L’axó: L’axó també es la part d’una neurona que té unes terminacionsramificades que condueixen impulsos des del cos de la neurona fins a altres neurones o bé cap als músculs o glàndules. A l’axó hi ha dos tipus de transport:

- Anterógrad. Del soma fins a lesterminals del axó.

- Retrògrad. De les terminals del axó fins al soma.

Les neurones es troben a l’encèfal, la medul·la espinal i els ganglis, estan en contacte amb tot el cos. A diferència de lamajoria de les altres cèl·lules del organisme, les neurones normals no es divideixen excepte en alguns llocs del cos, molt concrets com a l’encèfal.

Els nervis de la mielina també tenen lapossibilitat de regenerar-se. També hi ha alguna malaltia per culpa de la mielina.

Que s’anomena esclerosi múltiple. La funció principal de les neurones és transmetre els impulsos nerviosos....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen del desarrollo motor
  • Resumen motor de dos tiempos
  • resumen de diagnostico de fallas en un motor
  • Eficiencia de motores(resumen)
  • MOTORES ELECTRICOS RESUMEN
  • Resumen De Trastornos De Lass Habilidades Motoras
  • Tabla Resumen Area Motora Fina
  • Resumen de motores de combustión interna. Aeronáutica.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS