Resumen Perez Campanero

Páginas: 7 (1631 palabras) Publicado: 11 de junio de 2012
M.P. PÉREZ CAMPANERO








































Aquest llibre tracta de la intervenció socioeducativa. Per començar, clarifica alguns conceptes, per poder abordar el tema des de el coneixement. Després, ens explica algunes metodologies clàssiques d’anàlisi de necessitats i per acabar, presenta el model A.I.N.S.E ( Anàlisis de Necessitats d’Intervenció Socioeducativa), el qual ha dissenyat l’autora del llibre.

La intervenció socioeducativa, pretén atendre les necessitats humanes i culturals de certs grups de la població, per tal de satisfer les seves necessitats humanes i arribar al benestar social. Això és fa mitjançant mecanismes institucionals, anomenats serveis socials , que s’encarreguen d’atendre els temes de caire educatiude la societat.

Per dur a terme aquest procés s’utilitza el mètode científic, adaptat als destinataris d’aquesta intervenció per diagnosticar necessitats i problemes que tinguin.
Aquests processos d’intervenció són molt costosos, fet pel qual és molt necessàri precisar un plantejament concret d’allò que volem dur a terme, per tal que funcioni. És tracta d’una intervenció sistemàtica, entenentper sistemàtica aquella que comença des de una mirada global a partir de la qual arribarem a uns resultats marcat, mitjançant unes estratègies.

Ens trobem en una societat que no para de canviar constantment, que evoluciona a una velocitat tant ràpida, que requereix una revisió continuada de la intervenció per tal que s’adapti a la realitat i sigui útil.

Un anàlisis d’intervenció consta deles següents fases:

- Analisis de les necessitats d’intervenció socioeducativa: on es descubreix el problema que volem resoldre. Per fer-ho hem de marcar uns objectius i decidir quins mètodes i estratègies utilitzarem per aconseguir-los.


- Disseny o planificació de projectes i programes.

- Posada en pràctica: on posem a prova les solucions d’intervenció que hem desenvolupatabans.

- Avaluació i impacte: en aquesta última fase, observarem si hem aconseguit resoldre el problema. Tot i que estigui resolt, farem una avaluació de la intervenció per tal de valorar l’impacte que ha tingut, i per a que segueixi sent útil de cara al futur.

En qualsevol procés, és importantíssim fer una avaluació per tal d’intentar millorar allò que fem, encara que hagi tingutèxit. Vivim en un món en constant canvi, i hem d’evolucionar a la mateixa velocitat que ho fa la societat.


“ Res roman per sempre...”




La importància de la planificació sistemàtica, neix de R. A. Kaufman, que incideix en fer-la abans d’intervenir, per tal d’assegurar que funcionarà allò que farem.


A continuació, l’autora presenta el model que ha dissenyat, el qual anomenaA.N.I.S.E.
Aquest, el que fa és trobar i agrupar totes les dades que constitueixen problemes en una societat concreta.
La característica que diferència aquest model, és que té una primera fase, la de reconeixement, que permet conèixer els problemes que trobem i intentarem canviar. Tot seguit vindria la fase de diagnòstic, i per últim la de presa de decisions.


Per començar l’autoraexplica les tres fases del model A.N.I.S.E


La primera com he dit anteriorment, és la fase de reconeixement, que té com a objectiu, situar-nos i estudiar com trobarem informació del problema a tractar. El que vol, és trobar quines són les causes de la problemàtica a millorar. L’autora concreta, que normalment, és planteja una intervenció, perqué alguna institució, persona, ho demana desprésd’haver detectat aquesta problemàtica; perqué es creen nous programes per prevenir o corregir alguna problemàtica; o perqué mitjançant la observació s’ha detectat la necessitat d’intervenció.
Un cop arribats a aquest punt, el que s’ha de fer és trobar informació sobre la problemàtica que tractarem, i es pot fer mitjançant diferents vies:


La primera parteix d’un anàlisis de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen pito perez
  • Resumen de "Buenos días, pereza"
  • Resumen del teoría del estado de porrúa pérez
  • Resumen Ruy Perez Tamayo
  • Resumen de la Biografia de Udon Perez
  • Resumen De Benito Perez Galdos
  • Resumen josé joaquín pérez
  • Resumen Del Gobierno De Marcos Perez Jimenez

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS