Reviews de videojuegos

Páginas: 8 (1917 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2013
APARELL LOCOMOTOR
LES ARTICULACIONS
Les articulacions són estructures que uneixen els ossos entre si, de manera que impedeixen que se separin.
Les podem classificar segons el teixit i segons el moviment:
Segons els teixit:
Sinovials:
Les articulacions sinovials estan embolicades per una coberta lliscant anomenada"sinovia". Permeten realitzar una àmplia gamma de moviments. Les sinovials alseu torn es divideixen en subarticulacions.
Fibroses:
Les articulacions fibroses no tenen sinovia i els ossos estan units per un teixit resistent i fibrós que els permet molt poc o cap moviment. A manera d'exemple cap citar les articulacions de l'esquena, les del sacre, les del crani, algunes del turmell i les de lapelvis. Les articulacions de la columna no són del tot immòbils, ja que sónprou flexibles com per a permetre algun moviment i mantenir el seu paper de suport de la columna vertebral.
Cartilaginoses:
Aquest tipus d'articulacions es formen entre l'os i el cartílag, i, degut al fet que el cartílag és flexible, realitzen moviments sense necessitat de la sinovia. Exemples d'aquest tipus d'articulacions cap destacar les existents entre les costelles i l'estèrnum i en els discsintervertebrals de la columna vertebral. 
Segons el moviment:
Articulacions immòbils:
No permeten el moviment dels ossos entre si. Per exemple, les articulacions que uneixen els ossos del crani. En aquest tipus d'articulacions, els ossos estan a tocar l'un de l'altre, com les peces d'un trencaclosques, fet que permet una unió molt sòlida. També s'anomenen sutures.
Articulacions semimòbils:Uneixen fortament els ossos però permeten que puguin fer un petit moviment. Entre els ossos que s'uneixen hi ha cartílags i lligaments que enforteixen l'articulació. Les articulacions de les vèrtebres són d'aquest tipus. Entre vèrtebra i vèrtebra hi ha els discos intervertebrals, que són cartílags que permeten una petita inclinació de les vèrtebres

Articulacions mòbils: Permeten fer una granvarietat de moviments entre els ossos que les formen. Els ossos no estan en contacte directe, ja que tenen els extrems recoberts per unacàpsula articular de cartílag. D'aquestes càpsules surten els lligaments que uneixen els ossos entre si i impedeixen que se separin.
A més, entre els ossos hi ha una bossa d'un líquid incolor i viscós, el líquid sinovial, que actua com a lubrificant i com aamortidor per disminuir el fregament entre els ossos. El colze, l'esquena i el genoll, per exemple, són articulacions mòbils.

-El líquid sinovial és un líquid incolor, viscós i gelatinós que es troba a l'interior de les cavitats articulars. Lubrifica i esmorteeix les superfícies articulars per impedir els fregaments entre els ossos.

L'estructura dels articulacions es compon per ossos, teixitcartilaginós i tires elàstiques. A part de la bossa sinovial.
Al final dels ossos que formen l'articulació tenen un teixit ossi més tou i una superfície llisa. Aquest teixit ossi s'anomena teixit cartilaginós, i aquest permet un lliscament dels ossos.
La bossa sinovial actua de coixí. Durant el dia disminueix el seu volum i a la nit augmenta.
Per unir els ossos hi ha tires elàstiques muscularsa l'exterior i a l'interior dels ossos que milloren el contacte.
Malalties de les articulacions
-La artritis: inflamació de l’articulació que provoca un dolor fort. Acaba en deformació. Causes: reaccions immunològiques del cos (infeccions desgast o toxines)
Tipus:
Reumatoide: inflamació de les articulacions crònica, que provoca diferents graus de deformació i desgast
Artrosis: Desgast delcartílag. Provoca dolor i dificultat per moure's.
-La gota, és una malaltia metabòlica produïda per una acumulació de cristalls de sals d'urat en diferents parts del cos. Sobretot a les articulacions com el ronyo o teixits tous. Es causada pels estils de vida poc saludables entre la població.

Els ossos
Estructura (com són?)
Els ossos són òrgans que es nodreixen i creixen. Estan compostos,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Annual Reviews
  • Resaurant reviews
  • Videojuegos
  • Videojuegos
  • los videojuegos
  • videojuegos
  • Los videojuegos
  • videojuegos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS