Revolució Industrial

Páginas: 8 (1914 palabras) Publicado: 11 de enero de 2014
QÜESTIONARI / EXERCICIS UNITAT 4. LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL.
Es tracten de respostes breus però precises. L’espai que deixo és el que considero més o menys necessari per respondre. Recordeu que ho podeu fer de forma digital o escrit a mà (com vulgueu). Això sí cal portar-lo imprès el primer dia que tinguem classe.
Apartat 1 (pàgines 64/65).
1. Defineix Revolució industrial:
És un períodehistòric en el que té lloc una sèrie de transformacions econòmiques i socials, que provocaran la substitució del sistema de producció manual i artesanal per un altre caracteritzat per la mecanització.
2. On té lloc aquesta revolució industrial i en quin moment comença.
Té lloc a Gran Bretanya i es produeix inicialment a mitjans del segle XVIII.
3. Assenyala quins dos fets es consideren precedentsd’aquesta Revolució industrial.
Els canvis econòmics i socials de la Revolució Industrial tindran dos precedents, és a dir, canvis o transformacions anteriors:
En el sistema d’explotació agrària: s’introduiran millores i noves tècniques en l’agricultura, així com també canvis en la propietat. Tot això afavorirà un increment de la producció agrícola.
Es produirà també un augment de la població,sobretot en les ciutats. La principal causa que va permetre aquesta revolució demogràfica va ser el retrocés de la mortalitat, provocat per les millores sanitàries i higièniques .
4. Què creus que va afavorir la revolució demogràfica?
Va estar produïda per la disminució de la mortalitat.
I aquest augment de la població permet que augmenti la demanda de productes i béns i al mateix, tempspermet que hi hagi un augment de la mà d’obra. Existirà doncs, un gran nombre de treballadors disponibles per treballar a les fàbriques.
5. Per què diem que la burgesia anglesa va ser una de les causes de la revolució industrial.
Per crear fàbriques calia un grup que tingués capital per invertir. En el cas de Gran Bretanya existia un burgesia molt dinàmica, amb una forta mentalitat empresarial queva permetre començar aquestes noves formes de producció: les fàbriques. Cal tenir en compte que les fortunes d’aquests empresaris provenia dels beneficis de l’explotació de recursos de l’imperi colonial anglès.
6. Quines industries van ser les primeres que van aparèixer .
Les dues primeres indústries van ser la tèxtil, que va ser la primera en incorporar les innovacions tecnològiques, i que esva veure afavorida per la facilitat d’aconseguir primeres matèries de les seves colònies, sobretot el cotó.
L’altre gran indústria que sorgirà serà la siderúrgica, que es dedicava a l’elaboració de ferro que va permetre la fabricació d’eines agrícoles, màquines tèxtils, locomotores, vaixells o municions. Cal tenir en compte que aquesta indústria es va veure afavorida pel descobriment del carbó decoc i les millores dels alts forns.
Apartat 2 (pàgines 66/67).
7. Quan té lloc la segona revolució i a quins països es va estendre.
Es va produir al llarg del segle XIX: primerament per Europa (sobretot a Alemanya, Bèlgica i França) i després pels Estats Units i el Japó.
8. A l’inici de la Revolució industrial la font d’energia més important era el carbó. Tanmateix en la segona revolucióindustrial es descobreixen noves fonts d’energia . Quines ?
Van aparèixer una sèrie de fonts d’energia que substituiran progressivament al carbó:
El petroli, que permetrà l’aparició de la gasolina, el gasoil i el fuel, que seran adoptats per la indústria.
L’electricitat: la producció elèctrica va ser possible gràcies a al invenció de la dinamo, i altres novetats com el generadors, eltransformador...
9. Per organitzar millor el treball i aconseguir augmentar la productivitat van aparèixer nous sistemes de producció. Busca i explica en que consisteix:
La producció en sèrie: Consisteix en l’especialització en l’elaboració massiva de productes iguals o també de peces d’un productes o del muntatge final de les diferents peces d’un producte.
El treball en cadena: va ser un procés...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • revolucio industrial
  • Revolució Industrial
  • La revolució industrial
  • Revolució industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS