Revolucio Russa

Páginas: 5 (1019 palabras) Publicado: 10 de enero de 2013
Feina de Nadal
1. Com era la Rússia dels tsars?
Al començament del segle XX l'imperi rus era aparentment gran i poderós. S'estenia sobre un territori de gairebé 22 milions de Km2 i tenia una població d'uns 170 milions d'habitants. Però hi havia un desequilibri molt gran entre una Rússia arcaica i rural i una part de l'imperi que s'industrialitzava ràpidament.

2. Quins són els quatre pilarssobre els que se sustentava l’estat tsarista?
L'Estat es basava en quatre pilars:
La burocràcia, que era l'estructura administrativa que garantia el funcionament d'aquest imperi tan vast. El sistema era corrupte, i els funcionaris s'havien convertit en una veritable noblesa administrativa.
L'exèrcit, era l'instrument essencial de l'expansionisme rus sobre la resta de territoris de l'imperi.L'Església Ortodoxa, exercia un paper de guardiana de l'ordre i de les tradicions i el seu cap era el tsar mateix.
La policia, que dirigia un sistema repressiu molt fort per poder mantenir l'ordre.

3. Quines són les causes de la Revolució Russa ?
Causes econòmiques
S'atribueixen en gran mesura a la mala gestió del tsar. Més de quinze milions d'homes es van unir a l'exèrcit, que va deixar unnombre insuficient de treballadors a les fàbriques i les granges. El resultat va ser una escassetat generalitzada d'aliments i matèries primeres. Els obrers van haver de suportar terribles condicions de treball, incloent jornades de dotze a catorze hores i baixos salaris. Es van desencadenar quantioses revoltes i vagues reivindicant millors condicions i majors salaris.

Causes socials

La ingentdemanda de producció industrial d'articles de guerra i obrers va causar moltes més insurreccions i vagues. A més, com es necessitaven a molts treballadors a les fàbriques, els camperols van emigrar a les ciutats, que aviat es van veure superpoblades, vivint sota condicions que ràpidament van empitjorar. A sobre, mentre que la quantitat d'aliments requerida per l'exèrcit era cada vegada major, elproveïment després del front s'empobria més i més.



Causes polítiques

Molts d'ells treballaven onze hores al dia. Les condicions de salut i seguretat en el treball eren ombrívoles, i els salaris baixaven. Es van produir nombroses vagues i protestes amb el pas del temps. Nicolás va decidir prendre el control directe de l'exèrcit, supervisant personalment el front de guerra i deixant a laseva incapaç esposa Alejandra al càrrec del govern.

4. Què és el Diumenge Sagnant?

El diumenge 22 de gener de 1895, una gran manifestació pacífica d'obrers, menestrals i estudiants de Sant Petersburg, es van dirigir al palau d'Hivern per presentar un memorial al tsar en què es demanaven millores en les condicions de vida, llibertats democràtiques i la convocatòria d'una assemblea constituent.5. Qui són i què pretenien els bolxevics?

Els bolxevics eren un grup polític radicalitzat dins del Partit Obrer Socialdemòcrata Rus, dirigit per Vladímir Ilich Uliánov, Lenin, contraposat als menxevics, dirigits per Julius Martov.

Els bolxevics (del rus Большевик, Bolxevik, "membre de la majoria") eren un grup polític radicalitzat dins del Partit Obrer Socialdemòcrata Rus, dirigit perVladímir Ilich Uliánov, Lenin, contraposat als menxevics, dirigits per Julius Martov6. Quin és el balanç de víctimes de Rússia a la 1ª Guerra Mundial ?

El balanç de víctimes de Rússia a la 1ª Guerra Mundial a ser 1.700.000 de morts, 4.950.000 ferits i 2.500.000 desapareguts.

7. Com va sortir del poder Nicolau II ?

El 2 de març abandonat pels seus generals, Nicolau II va abdicar a favor delseu germà, el gran duc Miquel, que es va negar a succeir-li enmig d'aquell caos. El van executar.

8. Què va suposar la revolució de febrer 1917?

El dràstic racionament i la manca de carbó, provocà vagues a la fàbrica metal·lúrgica Putilov i manifestacions a Petrograd.

Per defensar la revolució, començaren a sorgir els primers grups d'obrers armats i ben aviat van constituir la guàrdia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolució Russa
  • La revolució Russa
  • revolucio russa
  • Revoluci Russa Taula Alba
  • La revolució russa
  • Revoluci Russa
  • Revolució russa
  • La Revolució Russa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS