Revolució Industrial

Páginas: 2 (458 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2014
1. Introducció de la Revolució Industrial
1.1 Bases
Perquè es produís la revolució Industrial van haver de donar-se tres revolucions prèvies:
La revolució tecnològica i dels transports: lesprincipals característiques van ser la màquina de vapor, el carbó, el ferrocarril i les fàbriques.
La revolució agrícolaLes principals característiques van serla millora de les tècniques agrícoles, elcanvi de mentalitat, el canvi en les estructures agràries, l'augment de la superfície cultivada i la major productivitat.
La revolució demogràfica: Les principals característiques van ser el descens dela mortalitat, a causa de les millores d'higiène, alimentació i medicina i l'augment de la natalitat, a causa de l'avançament de l'edat de casament.

1.2 Fases
Aquesta revolució industrial vatenir dues fases:
La primera, que va de finals del s.XVIII a l'any 1870. Era principalment tèxtil i siderúrgica i utilitzava el carbó com a font d'energia
Lasegona, que va de l'any 1870 a principisdel s.XX. Era principalment química i automobilística i utilitzava el gas, el petroli i l'electricitat com a fonts d'energia.

1.3 Classes socials surgides
En la revolució industrial van sorgirdues noves classes socials:
La burgesia: està caracteritzada per posseir els mitjans de producció, sobretot el capital, en les relacions econòmiques.
El prolateriat: eren els obrers treballadors,molts cops s'identificaven com aquelles persones que no tenen una altra riquesa que els seus fills.

1. Introducció de la Revolució Industrial
1.1 Bases
Perquè es produís la revolució Industrialvan haver de donar-se tres revolucions prèvies:
La revolució tecnològica i dels transports: les principals característiques van ser la màquina de vapor, el carbó, el ferrocarril i les fàbriques.
Larevolució agrícolaLes principals característiques van serla millora de les tècniques agrícoles, el canvi de mentalitat, el canvi en les estructures agràries, l'augment de la superfície cultivada i la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • revolucio industrial
  • Revolució Industrial
  • La revolució industrial
  • Revolució industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS