Revolución Francesa

Páginas: 3 (713 palabras) Publicado: 8 de abril de 2013
La Revolució Francesa.

Procés complex que va començar el 1789 va durar 10 anys. L’esclat de la revolució va ser degut a un conjunt de causes:
Contradiccions socials: La burgesia havia adquiritpoder econòmic però ara aspirava a obtindre més poder polític. Per altra banda, la noblesa s’aferrava a l’Antic Règim i s’oposava a qualsevol canvi.
Crisi econòmica: Els senyors van augmentarels impostos feudals als camperols. Això unit a l’època de males collites va provocar, fam, misèries i l’agreujament de les condicions de vida del 3r Estat (no privilegiats) i un augment de lesprotestes i revoltes .
A més, es va afegir la crisi industrial, provocada per l’obertura de productes anglesos al mercat francès, la qual cosa va implicar el tancament de fàbriques i l’augment de l’atur.Crisi estatal: Les enormes despeses de la Cort i del mateix Rei, la pèssima administració de que disposava l’Estat, les despeses per guerres i el fet de que l’estament privilegiat no paguésimpostos va provocar la bancarrota de les finances estatals.
Causes ideològiques: La influència de la Il·lustració que criticava i denunciava la situació de l’època. Els pensadors Voltaire, Montesquieui Rousseau es basaven en els principis de la separació de poders, la Sobirania Nacional i la igualtat davant la llei.
La independència de les tretze colònies als EE.UU, eren un exemple de com portara la pràctica aquetes idees.

EL COMENÇAMENT DE LA REVOLUCIÓ: 1789

La Revolució Francesa es va iniciar amb una revolució de l’aristocràcia. Els privilegiats es van negar a pagar els impostos ivan exigir a Lluís XVI que convoqués els Estats Generals.

Es van obrir a Versalles i estaven presidits pel rei i formats pels representants de la noblesa, el clero i el tercer estat. Cada estamentcomptava amb el mateix nombre de diputats, estaven separats en el moment de deliberar i tenien un únic vot.
Els representants del tercer estat van exigir la doble representació, la deliberació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolucion francesa
  • Revolucion francesa
  • Revolucion Francesa
  • Revolución Francesa
  • revolución francesa
  • Revolucion Francesa
  • la revolucion francesa
  • Revolución francesa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS