Roma De La Ciudad Al Imperio

Páginas: 2 (474 palabras) Publicado: 17 de abril de 2011
Roma: de la ciutat a l'Imperi
La civilització romana es va desenvolupar entorn del Mediterrani, que els romans anomenaven Mare Nostrum. Entre els anys 300 i 250 aC, els romans van conquerir isotmetre tots els pobles de la península Itàlica. Més endavant, en els segles I i II, l'Imperi va assolir la màxima extensió.
Etapes de la història de Roma
* La monarquia, des de l'any que es va fundar(753 aC) fins a l'expulsió dels reis etruscos (509 aC). El rei era escollit pels representants de les principals famílies de Roma: els patricis.
* La república, que es va perllongar durant algunssegles fins que Octavi August va fundar l'Imperi (27 aC). Es van establir tres institucions polítiques: els comicis, les magistratures i el senat. Es produiran les lluites entre els patricis, unaminoria formada per les famílies més riques i poderoses, i els plebeus. L'altre conflicte, les guerres púniques, van ser tres guerres que van enfrontar els romans amb els cartaginesos. El segle I aC vaser un període de crisi.
* L'imperi, que a Occident es va allargar fins a l'any 476. En aquest temps, es van produir nombroses revoltes socials, alhora que els germànics i els perses van aprofitarla debilitat de l'Imperi per travessar-ne les fronteres. Es va dividir en dos per facilitar-ne la defensa: l'Imperi d'Occident, amb capital a Roma, i l'Imperi d'Orient, amb capital a Constantinoble.Aquestes dues meitats van evolucionar de maneres ben diferents: el d'Occident va acabar amb la invasió de Roma l'any 476; el d'Orient va durar mil anys més, sota el nom d'Imperi bizantí

La societatromana estava dividida en dos grups: els ciutadans, que tenien tots els drets, i els no-ciutadans, que no tenien drets i que podien ser lliures o esclaus. Les dones, independentment de la sevariquesa, no eren considerades ciutadanes.
L'economia romana es basava en l'agricultura, l'artesania, la mineria i el comerç. Els romans feien servir una mateixa moneda a tot l'Imperi.
Totes les ciutats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ROMA IMPERIO
  • Imperio roman
  • Roma Y Su Imperio
  • el imperio (roma)
  • ROMA EL IMPERIO
  • La Ciudad De Roma
  • Roma. republica e imperio
  • Roma construyendo un imperio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS