Ruta por Benelux

Páginas: 13 (3103 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2015
Essències del Benelux
Situació:
La regió al nord amb Alemanya i el Mar del Nord i al sud amb França. La regió es troba banyada per un dels rius més importants d'Europa, el Rin, en la desembocadura del qual es troba el port de Rótterdam, el més important d'Europa, i el segon del món.
Bèlgica:
Esta situada al nord-est Europeu i limita amb els Països Baixos, França, Luxemburg i Alemanya. Lacapital és Brussel·les i té poc més d’un milió d’habitants. Aquesta és la principal seu administrativa de la UE.
Entre els atractius de la capital és troben:
Le Grand Place: es tracta d'una espectacular plaça, centre de reunió de Brussel·les, que destaca per la seva bellesa arquitectònica (daten del segle XVII), en la qual es combina amb gran resultat estètic el Barroc i el Gòtic. En aquesta plaça éstroba l’ajuntament, sens dubte, la “joia de la corona”.
Atomium: L'altra icona de la capital belga, en aquest cas relacionat amb la modernitat. Es tracta d'una gegantesca estructura situada al Parc Heysel, que simbolitza la representació d'un àtom i que va ser construïda amb motiu de l'Exposició Universal que Brussel·les va albergar en 1958.
Parc del Cinquantenari:” és un dels pulmons de laciutat, situada a l'est de la mateixa. Els edificis que adornen aquest lloc van ser construïts en 1880, amb motiu dels 50 anys de la independència de Bèlgica. Dins del mateix es poden trobar alguns i interessants museus, com el Museu d'Aviació o bé la seu de la Comissió Europea.

Gastronomia

La seva gastronomia esta influenciada per la cuina francesa i alemanya. Els plat més típics de Bèlgicacontenen una diversitat de verdures com la ceba o la pastanaga i també contenen peix, destacant l ’importància dels musclos en els seus plats.
Altres productes gastronòmics típics de Bèlgica son les cerveses, a Bèlgica es produeixen més de 600 cerveses diferents. D’aquestes n’hi ha de molts tipus, com per exemple les clàssiques o bé les cerveses afruitades com de fruits vermells.
Els bombons belguessón un dels segells gastronòmics del país, els quals gaudeixen amb el segell de qualitat de l'Estat belga. Existeixen moltíssimes varietats de bombons i moltes d'aquestes receptes es recolzen en altres provinents de l'art culinari francès.

Idioma i Folklore
Els idiomes oficials de Bèlgica són el neerlandès, francès i alemany. Els idiomes a Bèlgica tenen una gran transcendència cultural iadministrativa.. Brussel·les, la capital, és oficialment bilingüe, però s'escolta molt més el francès.
El Folklore juga un paper important en la vida cultural de Bèlgica: el país té un nombre relativament elevat de les processons, cavalcades, desfilades, gairebé sempre amb un fons originalment religiós o mitològic. Com per exemple el carnestoltes de Binche, reconegut per la UNESCO com a Obra Mestra delPatrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat. Es una festa que es celebra cada mes de febrer. Constitueix un gran atractiu turístic que atrau anualment a molts visitants, en particular de França. El seu origen sembla datar de 1549, però alguns asseguren que és més vell basant-se en festivitats del segle XV conegudes com festes quaresmals.
La tradició dels gegants i dracs processionals abasta unconjunt original de manifestacions populars festives i representacions rituals. Aquestes efígies van aparèixer per primera vegada en les processons religioses a la fi del segle XIV en molts pobles europeus i són l'emblema d'identitat de certes ciutats belgues i franceses, on segueixen sent tradicions vivents.
Els gegants i dracs són grans ninots que mesuren fins a nou metres d'altura i que podenpesar fins a 350 quilos. Representen herois o animals mítics, personalitats locals contemporànies, personatges històrics, bíblics o llegendaris.
Gran esdeveniment
El Ommegang, una de les reconstruccions històriques més grans de Bèlgica, tindrà lloc a Bèlgica, al juliol de 2015.  La desfilada històrica del Ommegang reuneix a més d'1.400 participants que tenen com a desafiament reviure una època...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Benelux
  • Benelux
  • BENELUX
  • Benelux
  • Benelux
  • RUTER
  • RUTAS
  • Rutas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS