saes

Páginas: 2 (459 palabras) Publicado: 8 de abril de 2014
LA GRAN OPORTUNITAT

L’Ahmed Hassan és un nen que va néixer al Marroc (Àfrica), és fill d’una família treballadora i té tres germans i dues germanes, ell és el major de tots.

A mesura quepassaven els anys en la seva vida va veure com les seves tasques per ajudar a la família augmentaven. Al principi ell era l’encarregat de caminar cinc quilòmetres diaris per anar a buscar aigua, i a sobre,aquesta aigua es trobava en unes condicions pèsimes. A mesura que anaven creixent, aquesta tasca la van passar a fer els seus germans mentre que les seves germanes ajudaven a casa.

Quan teniadotze anys, i sense haver passat per l’escola, és a dir, que no va aprendre ni a llegir ni a escriure durant la seva infancia, va començar a treballar amb el seu pare en la construcció. Va ser un treballmolt dur que va tenir que suportar molts anys per poder alimentar a la seva família. Treballaven des de que sortia el sol fins que es posava i no tenien gairebé temps per parar a menjar ni perhidratar-se. Tot això ho feia per poder tirar endavant amb la seva família i tenir alguna cosa que menjar al dia dia. Aquest treball tant dur i amb aquestes condicions tan precàries van acabar amb la vidadel seu pare.

La vida de l’Ahmed continuava endavant i va anar veient com una epidèmia va acabar amb la seva família. Ell es va posar molt malalt, però finalment va conseguir sobreviure. Tenia quinzeanys i cap familiar al seu costat per ajudar-li.

Llavors, va ser el moment, quan una ONG el va fer adoptiu a una família sense fills que el va rebre amb els braços oberts. Aquesta família teniauna bona font d’ingressos, i l’Ahmed va viure envoltat de tot tipus de luxes: roba, sabates, menjar, aigua… i el que és més important de tot: va poder anar a un col·legi on va aprendre a llegir i aescriure amb molta facilitat i rapidesa. Els anys anaven passant i ell anava millorant en els seus estudis.

Finalment, l’Ahmed va decidir estudiar a la universitat de Barcelona, i és un dels millors...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • saesa
  • saes
  • saes
  • Saes
  • Aspel, coi, noi y saes
  • informe de saes
  • Uml Tu Saes
  • Saes ipn

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS