salvador espriu

Páginas: 3 (732 palabras) Publicado: 3 de junio de 2013
Biografia Salvador Espriu
Salvador Espriu neix a Santa Coloma de Farners (la Selva) al 1913 on el seu pare és notari. Són 5 germans.


Al 1915 la família s’instal·len a Barcelona tot i que passaalgunes temporades a Arenys de mar*.
* Aquesta població té un significat essencial en l'univers literari del poeta que la mitifica amb el nom de Sinera.
A inicis dels anys 20, la família Espriu vanagafar el xarampió i tots sen van sortir menys Francesc i Isabel. Ell va tenir una cura lenta i havia de passar molt de temps al llit així que es va convertir en un amant de la literatura i sobretotde la religió i la historia antiga.



El primer llibre de Espriu va ser Israel en llengua castellana al 1929 quan tan sols tenia setze anys. Al 1930 Salvador va estudiar Dret i Història Antiga aBarcelona. Al 1931 va publicar El doctor Rip i Laia, dues novel·les en les que s’aparta dels corrents noucentistes.



El 1933 va participar en un creuer per la Mediterrània, en un viatgeorganitzat pel govern de la República espanyola amb estudiants i professors, a l’Orient. Aquest viatge el fa visitar Egipte, Turquia, Palestina, Itàlia i Grècia que més tard tindran un paper en la sevaobra.Com que no pot estar al front en la guerra civil per la seva malaltia, dona classes a futurs oficials.


Al 1934 publica Aspectes i al 1935 Ariadna al laberint grotesc. La seva prosa consolida lasàtira esperpèntica i el lirisme que ell adopta.
Al 1935 Es llicencia en Dret i al 1936 en Història Antiga.
La guerra civil li trenca la seva carrera en Llengües Clàssiques La Guerra Civil espanyola liestronca la brillant carrera com a estudiant: ha d'abandonar la llicenciatura en Llengües Clàssiques quan el mobilitzen amb destinació a1 la columna Macià-Companys, a la secció d'Arxius del'Auditoria de Guerra, on resta fins l'any 1939.



Quan acaba la guerra, arran de la mort del seu pare (1940) treballa d’advocat. Amb les llibertats catalanes abolides i amb Europa devastada per la 2na...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • salvador espriu
  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • salvador espriu
  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS