Sapiens

Páginas: 9 (2129 palabras) Publicado: 18 de enero de 2012
SAPIENS. Josep Corbella, Eudald Carbonell, Salvador Moyà i Robert Sala

Part I ELS HOMÍNIDS (Salvador Moyà)

Què vol dir que l’evolució té un sentit i no un propòsit?

El sentit de la complexitat, cada vegada en avenç, els organismes son mes complexos, els humans no som un objectiu de l'evolució, som només el resultat de la competència entre els éssers vius per sobreviure, que porta a lacomplexitat.

Com s’explica l’extinció dels dinosaures?

Ens diu que l'extinció dels dinosaures era inevitable, que el meteorit sols es la meitat de la història i l'altra meitat es que els seus ecosistemes eren extremadament fràgils i que estaven abocats a l'extinció.

Quina és la gran diferència entre rèptils i mamífers? Quines repercussions té?

La gran diferència podria ser que elsrèptils tenen una estructura biologica que no els permet desembolupar una inteligencia com la dels mamifers. Que els mamifers hem pogut desembolupar el tret de la intel·ligencia d'una manera que ho hem fet en molt poc temps cosa que els reptils mai ho podran fer.

L’especialització d’una espècie és bona per a l’evolució?

Tots al principi tenien una estructura bàsica, però segons el medi ambient esvan tindre que adaptar al seu medi especialitzanse en ell. Es bona ja que s'especialitzen en algo en concret, els mamifers vam desembolupar l'intel·ligencia.

És millor parir que pondre ous? Per què?

Si, perquè produir ous es una gran despessa d'energia, greixos i altres proteines que tenen els èsser que els han tret ja que alguns dels quals an tret un cert percentatge es mor avans dereproduir-se.

A quina causa atribueixen el naixement del cervell i la seua complexitat? Explica-ho.

Amb el fet del neixement de les cries. Això pasa ja que per criar-les tant dins del seu ventre com fora, necessitavem treballar-hi el cervell per protegir-los ja que eren vulnerables les cries. A causa de canviar la seva dieta de vegetarians a carnivors van tindre un gran desembolupament delcervell.

Quina és la gran diferència entre la reproducció sexual i la no sexual? Què suposa evolutivament?

Que la reproducció no sexual consisteix en la formació de dos descendets a partir de un i què la sexual fes la formació d'un decendent a partir de dos progenitors. Suposa què la reproducció sexual es mes segura.

Quina explicació fa del plaer-sexe?

En el regne animal la proximitatsignifica plaer, però gràcies al plaer que poden arrimar-se per tenir relacions que produeixen descendent. Si no tinguesem plaer provocariem la extinció.

Dues funcions del sexe en l’evolució: explica-les.

En el cas dels bonobos el sexe es una manera de dissipar les tensions i reduir l'agresivitat.
Tendeix a mantenir unida la societat.

Com justifica l’autor que no tinguéssim un tercer ull?Que si realment ens hagues fet falta l'existencia d'un tercer ull ens hagues sortit en l'evolució però com no ens fa falta per a res ja que en dos en tenim prou per alertarnos del periill. Per lo tant en l'eevolució no ens ha aparegut un tercer ull perque realment no ens ha fet falta.

D’on ve l’obesitat?

L'obesitat prové de la practica nula de activitat fisica, ja que som com animalsdomestics, ens hem tancat en una gabia per voluntat pròpia com si fosim animals d'un zoologic. Per lo tant el fet de no fer gens d'activitat fisica ens produeix l'obesitat .

Qui era Jordi?

És el nom de l'esquelet complet mascle, que mesurava entre metre i metre i deu d'alçadai que pesava uns 34 quilos, trobat fa uns 25 miloins d'anys entre europa i asia d'un Driopitec.

Què és can Llobateres?Un llaciment prop de Sabadell.

Qui és Tim White? Què va descobrir?

Un dels paleontolecs mes prestigiosos del mon. El Ardipithrcus ramidus, descobert a Etiòpia, fou descobrit als anys noranta i actualmentment segueix l'estudi aquest paleontoleg.

Qui era Lucy? On es va trobar? Per què li posaren aquest nom? És una troballa significativa?

L'australopitec afarensis més famos del món, es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • sapiens
  • Homo Sapiens Sapiens
  • HOMO SAPIENS SAPIENS 1
  • homo sapiens sapiens
  • ascenso del homo sapiens sapiens
  • Homo Sapiens Sapiens
  • Caracteristicas Del Homo Sapiens Sapiens
  • De Los Homínidos Al Homo Sapiens Sapiens

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS