Sectes

Páginas: 6 (1276 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2012
SECTES
Sectes destructives

Índex:

* Introducció
* Classificació
* Sectes destructives
* Opus dei
* Conclusió
* Bibliografia

INTRODUCCIÓ:
La secta és un conjunt de gent que creu en la mateixa persona o ideologia que es tanquen i canvien la seva manera de ser. Molts cops es veuen les sectes com un grup de persones problemàtiques aïllades de la societat. L’origende moltes sectes era per obtenir un benefici econòmica que es van convertir en grups religiosos per tal d’obtenir protecció de estat, ja que així no tenien que pagar grans impostos i tenien més llibertat.
La secta molta gent l’ultilitza per tal de anomenar a la minoria, i no totes les minories de persones que creuen en algu o algú són sectes i amb aquest treball m’agradaria demostrar el que ésrealment una secta-
-------------------------------------------------
CLASSIFICACIÓ:
Per tal d’explicar com es classifiquen les sectes m’agradaria dividir-les en les perilloses i les de zona de risc:
ZONA DE RISC: aquest grups s’han format en els últims anys i són persones de classe mitja de persones que estan en un camp en comú, moltes d’aquestes sectes després poden acabar sent un sectadestructiva. Aquestes sectes es divideixen en 5 tipus:
* Sectes religioses: són les més conegudes i a la vegada las més nombroses. Estan basades amb la Bíblia que li donen el sentit que volen segons els seus interessos.
* Sectes polítiques: són les que es centren en els grups més marginals.
* Sectes educacionals: organitzen cursets de ioga o del coneixement interior i si a la persona liagrada la comencen a manipular.
* Sectes comercials: també son molt conegudes: aquestes sectes són les que agafen a la gent dient que obtindran grans beneficis econòmics i que lo únic que fan es treure’ls-hi tots els diners.
* Sectes apocalíptiques: es basen en civilitzacions antigues, bruixeria… aquestes no són perilloses les perilloses són les que proclamen la fi del món que ja usexplicaré en el següent apartat.
PERILLOSES: aquestes són les sectes més perilloses ja que canvien la teva personalitat i forma de pensar. Es divideixen de 2 grups:
* Sectes perilloses: són sectes que no et canvien la personalitat però que creuen que no hi ha cap altre tipus de salvació que el credo. Estan organitzades de forma molt estructurada amb un líder que et va treien llibertats i dinersfins que estas completament al seu servei i ja no pots sortir-hi.
* Sectes destructives: en aquest treball em centraré bàsicament en aquest tipus de sectes ja que són les més perilloses i les que la gent menys coneix. Aquests grups es centren en adolescents de classe mitja, són molt semblants a les sectes perilloses, la diferencia més important és que aquestes utilitzen les tècniques de reformade pensament i viuen en comunitats.
SECTES DESTRUCTIVES:
Aquest tipus de secta és el mes perillós, canvien el teu pensament per tal de aconseguir tot el que el líder vulgui , creen total dependència d’aquest i al que donen totes les seves riqueses. I els fan sortir de la vida social, però són perilloses perquè es cometen grans abusos i maltractes físics i psicològics, i que poden obligar a ferun suïcidi col·lectiu. Aquest tipus de sectes es poden diferenciar en 3 grups:
* Sectes satàniques: en aquest grup estan les que creen culte al diable o ritus satànics.
* Sectes destructives evangèliques: aquestes sectes destructives son les que creuen en un evangeli i que tens que creure en el credo i viure una vida de castedat.
* Sectes de psicoteràpia: aquestes sectes utilitzenmètodes psicològics per tal de manipular-te i són molt abusives, moltes d’aquestes sectes estan dirigides per psiquiatres que no tenen cap mena d’ètica i que s’aprofiten dels seus coneixements, d’altres en canvi son persones amb facilitat per manipular a les persones.
Les sectes destructives tenen unes característiques molt clares:
* Modifiquen el pensament de les persones
* Estan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sectas
  • Secta
  • Sectas
  • Sectas
  • Sectas
  • Las sectas
  • Sectas
  • Sectas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS