Segle Ixx

Páginas: 3 (745 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2013
Després d'observar el mapa, explica quin Imperi cristià dominava Europa al segle IX, quins territoris ocupava i què va passar després de la mort del seu emperador.
L'imperi cristià que dominavaEuropa al segle IX era el imperi Carolingi.
El regne estava format per els territoris d'origen germànic de Nèustria, Borgonya i Austràsia.
Desprès de la mort del seu emperador Carlemany, elsseus successors es van enfrontar i va portar la divisió de l'imperi en diversos regnes. Llavors va sorgir el tractat de Verdun, a l'any 843. D'aquest tractat va sorgir el naixement d'una EuropaOccidental i van sorgir tres estats: Alemanya, França e Itàlia.

2.Enumera quins eren els pobles que amenaçaven l'Europa occidental amb els seus atacs durant els segles IX i X i explica quines són lescauses que fan possible l'aparició del feudalisme.
Els normands (vikings) que procedien d'Escandinàvia, els musulmans que procedien del sud i els hongaresos que procedien de l'est.
Els feudalisme vasorgir per la situació d'inestabilitat provocada a l'imperi de Carlemany per les invasions de normands,musulmans i hongaresos. El poder dels monarques era molt feble i no podien protegir la població,recaptar impostos ni mantenir un exèrcit fidel i estable. Per poder mantenir unit el regne els monarques van buscar suport dels nobles i van establir un sistema de relacions personals que va serconegut com vassallatge. El vassallatge era un pacte de fidelitat en el que el vassall li prometia agenollat davant del rei fidelitat, consell en el govern i ajuda militar i econòmica. A canvi d'això el reientregava al vassall unes terres perquè les governés i les explotés econòmicament.

3.Explica quin lloc ocupava el monarca en la societat feudal i quin era l'origen del seu poder.
La societatfeudal era desigual i estava dividida en estaments o ordres, que eren uns grups socials tancats i sense a penes mobilitat social, aquest eren els privilegiats i no privilegiats. El monarca ocupava el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • siglo Ixx
  • AL SEGLE XVI
  • SEGLAR EN LA IGLESIA
  • Seglar en la iglesia
  • Estado religioso y estado seglar
  • periodico del siglo IXX
  • Inventos del siglo IXX
  • seglo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS