Senorita

Páginas: 2 (476 palabras) Publicado: 2 de enero de 2013
Las fiestas de Navidad/Nochevieja: ¿tradición o comercio?

NEDERLANDS

Kerstmis is een belangrijk christelijk feest in het kerkelijk jaar. De Christenen vieren dan immers de geboorte van JezusChristus. De tradities die met deze viering gepaard gaan, verschillen echter van land tot land. De Amerikaanse volkse en commerciële kerstgewoonten zijn bijvoorbeeld heel anders dan de oorspronkelijkewesterse belevingen rond Kerstmis. Tegenwoordig valt wel steeds meer te constateren dat de commerciële zaken rond Kerstmis wereldwijd verspreid worden. Het geven van cadeaus heeft een belangrijkeplaats ingenomen bij het kerstfeest, ook al was dit oorspronkelijk eerder verbonden aan het feest van Sinterklaas. In november reeds verschijnen advertenties en reclamefolders met aanbiedingen die dekerstsfeer (én de omzet) zouden moeten verhogen. En dat terwijl de adventdiensten in de kerk, ter voorbereiding van Kerstmis, steeds minder worden bezocht…

Ik begrijp dat vrome christenen het jammervinden dat materialisme bij velen de bovenhand neemt op het kerstfeest, terwijl dit geen goed doet aan de geest van Kerstmis.

Aangezien ik zelf niet gelovig ben, is kerstavond voor mij persoonlijkeerder een mooie gelegenheid om met de hele familie samen te komen, bij te praten en lekker te eten.

Oudjaar vier ik het liefst tesamen met mijn partner en onze vrienden. Dan gaan met z’n allen oprestaurant en daarna dansen op een feest. Wel vind ik het erg jammer dat ook dit feest zo gecommercialiseerd werd en eten, drinken en uitgaan op 31 december erg duur is geworden.

SPAANS

LaNavidad es una fiesta importante cristiana. Los cristianos lo celebran el nacimiento de Jesús Cristo. Las tradiciones relacionadas con esta celebración, sin embargo, difieren de país a país. Los costumbrescommerciales de Los Estades Unidos, por ejemplo, son bastante diferentes de las percepciones originales del mundo occidental. Hoy, se ve que la actividad comercial se distribuye en todo el mundo....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Señorita
  • Señorita
  • Señorita
  • Señorita
  • señorita
  • Señorita
  • señorita
  • Señorita

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS