Sentencia Judicial

Páginas: 2 (453 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2012
COMENTARI DE TEXT SOBRE LA “Ley 25/1992 por la que se aprueba el Acuerdo de Cooperación del Estado con la Federación de Comunidades Israelitas de España”.

Ens trobem davant d’un text de caràcterjurídic , concretament d’una llei aprovada el 12 de novembre de l’any 1992 i que va entrar en vigor el dia 13 de novembre del mateix any. Mitjançant aquesta llei s’aprova l’Acord de cooperacióentre L’estar i la Federació de Comunitats Israelites d’Espanya. Cal esmentar que aquest acord és vigent fins avui dia i és important pels fets que regula entre l’Estat i la confessionalitat Israeliana.Entre els elements regulats cal destacar-ne els següents: els Drets i obligacions ( fiscals i militars inclosos), protecció legal, la seva situació respecte el mon laboral, el matrimoni (israelià) ,funcions de la religió a l’Estat, l’Educació, el patrimoni (custodiat entre l’Estat i les Comunidades Israelitas de España) i fins i tot els productes de consum israelians juntament al sacrifici delsanimals.
Cal entendre que el context en que va ser aprovada aquesta llei es correspon a un context de canvi cap a un sistema igualitari entre tots els ciutadans de l’Estat espanyol, de fet aquestallei corrobora l’article 16.1 de la Constitució espanyola sobre la llibertat religiosa establint així un principi d’igualtat encara més real entre els ciutadans espanyols. No oblidem que Espanya és unregne on el pluralisme és un fet que l’Estat ha de defensar ja que la diversitat entre els seus habitants és el que enriqueix més el país (independentment del fet econòmic) i en aquesta llei es buscapreservar aquesta diversitat (en aquest cas religiosa) com ja es demostra en els articles 2 i 13 d’aquesta llei en la que bàsicament s’estableix la protecció dels llocs de culte i del patrimonicultural, històric i artístic d’aquesta confessió.
Dins d’aquest context es pot destacar l’Educació religiosa (sempre que es demani) ja sigui en escoles públiques o concertades amb la condició que sigui...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sentencia Judiciales
  • Sentencia Judicial
  • Sentencia de amparo judicial 1998
  • ESTRUCTURAS DE SENTENCIAS JUDICIALES
  • Análisis de la sentencia judicial de Nobel
  • Sentencia judicial y creacion de derecho
  • Ejemplo De Sentencia Judicial En 1º De Derecho
  • Tutela judicial efectiva y motivación de las sentencias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS