shit

Páginas: 4 (938 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2013
1- Reactor continu de flux pistó (RCFP)
Per realitzar l’exemple del reactor continu de flux pistó s’ha utilitzat la planta de metanol “Methanol - 350 TPD” que l’empresa International ProcessPlants té en venda. En aquest exemple no es parlarà de RCFP ideals tal i com s’han vist fins ara a teoria sinó que es tractarà amb reactor tubulars. Aquests són la conseqüència de l’aplicació delsRCFP a nivell industrial: Ambdós funcionen segons la mateixa equació de disseny, ja que són iguals pel que fa la teoria, però amb la diferència que els tubulars es troben encamisats, normalment tenen unsistema de bescanvi de calor així com un llit de catalitzador, el fluid a l’interior es mou per bombeig i/o gravetat i consten de varis tubs (o un molt llarg amb curvatures) per poder tractar mésquantitat de reactiu i augmentar la producció. A la següent figura es mostra un reactor d’aquestes característiques:

Ilustración
La planta consta de 4 reactors d’aquest estil en sèrie. Com els 3primers tenen funcions de purificació, l’estudi és centrarà en el quart reactor, on té lloc la reacció principal.
1.1 Reactius, productes, cinètica i estequiometria de la reacció:
A la planta es potproduir metanol de grau AA a raó de 350kg/dia utilitzant gas de síntesi (syngas en anglès) que està composat principalment per monòxid de carboni i hidrogen i de manera menys significant diòxid decarboni. El procés que té lloc al reactor és la síntesi del metanol a partir de syngas mitjançant el “(tipus) S 3-86”, un catalitzador basat en coure de la BASF. Seguidament es presenten les reaccions enfase gas que es donen a l’interior del reactor:
CO + 2H2 → CH3OH (1)

CO2 + 3H2 → CH3OH + H2O (2)
Com es pot observar, l’estequiometria és 1 a 2 i 1 a 3 respecte l’hidrogen per lesreaccions 1 i 2 respectivament. Aquestes ocorren en presència del catalitzador esmentat, la qual cosa fa que les reaccions no siguin elementals sinó catalitzades per un sòlid. Seria possible predir-ne la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • shit
  • Shit
  • shit
  • Shit
  • Shit
  • shit
  • shit
  • shit

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS