Simone De Beauvoir

Páginas: 3 (599 palabras) Publicado: 15 de junio de 2015
Simone de Beauvoir
<>
(París, 1908-1986) Pensadora i novel·lista francesa, representant del moviment existencialista ateu i figura important en al reivindicació dels drets de la dona. Originaria d’una famíliaburgesa, va destacar des de primerenca edat com una alumna brillant. Va estudiar en la Sorbona i en 1929 va conèixer a Jean-Paul Sartre, que es va convertir en el seu company durant la resta de la sevavida. Es va graduar en filosofia i fins 1943 es va dedicar a la docència en els liceus de Marsella, Ruan i París. La seva primera obra va ser “La convidada” en 1943, li va seguir “La sang delsaltres” en 1944 i l’assaig “Pyrrhus y Cineas” en 1944.
Va participar intensament en els debats ideològics de l’època, va atacar amb duresa a la dreta francesa, i va assumir el paper de intel·lectualcompromesa. En els seus texts literaris va revisar els conceptes de història y personatge i va incorporar, des de l’òptica existencialista, els temes de llibertat, situació y compromís.
Va ser fundadora alcostat de Sartre, A. Camus i M. Merlau-Ponty, entre altres, de la revista “Temps Moderns”, el primer numero en sortir al carrer el 15 d’octubre de 1945 i es va transformar en un referent polític icultural del pensament francès de meitat del segle XX. Posteriorment va publicar la novel·la “Tots els homes son mortals” en 1946, i els assaigs “Per una moral de l’ambigüitat” en 1947 i “Amèrica aldia” en 1948.
El seu llibre “El segon sexe” en 1949 va significar un punt de partida teòrica per distints grups feministes, i es va convertir en una obra clàssica del pensament contemporani. En ella vaelaborar una historia sobre condicions socials de la dona y va analitzar les distintes característiques de l’opressió masculina. Va afirma que al ser excloïa dels processos de producció i confinada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SImone de Beauvoir
  • Simone de Beauvoir
  • Simone de Beauvoir
  • Simone de beauvoir
  • Simone beauvoir
  • Simone de Beauvoir
  • Simone De Beauvoir
  • Ensayo Simone de Beauvoir

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS