Sintesi películas educativas

Páginas: 7 (1695 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2011
1. EL PEQUEÑO SALVAJE.

FITXA TÈCNICA:
Director: François Truffaut
Any: 1960
País: França
Actors principals: Jean-Pierre Cargol (Víctor), François Truffaut (Jean Itard), Françoise Seigner (senyora Guerin), Paul Villé (Remy), Jean Dasté (Professor Pinel)

DESCRIPCIÓ DE LA HISTÒRIA
La pel·lícula El pequeño salvaje esta basada en un fet real, i narra la història de un nin salvatgecapturat al bosc. El nin al bosc vivia com un salvatge, com un animal més, i quan al capturen, passa a estar tancat a un institut d'investigació. Passa de viure de forma lliure, a viure tancat a un lloc on es rebutjat per la majoria i vist com un animal. Però com a excepció, apareix el doctor Itard, el qual farà tot el possible per socialitzar el nin, el qual passa a viure a casa d'aquest doctor.Llavors, el doctor començarà una seria d'activitats amb la finalitat de socialitzar aquest nin, la qual tasca, es donara compte que es molt complicada.

TEMA
El principal tema que s'ha de destacar a aquesta pel·lícula, és el tema educatiu i ensenyança, ja que es el que predomina durant tota la pel·lícula. A la pel·lícula hi ha un debat sobre l'educació de Víctor, alguns pensen que en Víctor eraincapaç de ser educat, i d'altres, com Itard, que intenten utilitzar diferents mètodes per intentar-ho, ja que no pensava que el nen era “idiota” de naixement, sinó que es tractava de trobar el mètode adequat per que aprengues.
Un altre tema relacionat amb la pel·lícula, es la importància de la societat, es a dir, a la pel·lícula es demostra que l'home depèn de la societat. Un exemple es quan Itarddiu que el nen no el varen abandonar per “idiota”, sinó que va tornar així per el seu abandó, per el seu aïllament de la societat.

ASPECTES EDUCATIUS
Aquesta pel·lícula té molts d'aspectes educatius, ja que el tema dels nens amb situació de total o parcial abandonament, ha estat molt estudiat tant per pedagogs, metges, psicòlegs i altres experts. Amb la pel·lícula, surten qüestions sobre eldesenvolupament de la persona, com el debat de si les qualitats, el comportaments i les idees de les persones son innats o son adquirides. Aquí surt el tema sobre l'afecte que te la societat damunt les persones, de la importància que té aquests contacte social durant els primers anys de vida.
També, en quan aspectes educatius, s'ha de destacar la metodologia del senyor Itard, en quan al'ensenyança de Víctor. Ell confiava amb en Vícor, i va utilitzar mètodes amb base a principis de imitació, condicionament i modificació del comportament, els quals, varen servir per inventar mecanismes d'ensenyança que actualment encare s'utilitzen.

2. ELS QUATRE-CENTS COPS

FITXA TÈCNICA:
Director: François Truffaut
Any: 1958
País: França
Actors principals: Jean-Pierre Léaud (AntoineDoinel), Claire Maurier (Gilberte Doinel), Albert Rémy (Julien Doinel), Guy Decomble (Professor de francès), Georges Flamant (Sr. Bigey) i Patrick Auffay (René).

DESCRIPCIÓ DE LA HISTÒRIA:
Aquesta pel·lícula tracta sobre Antoine Doinel, un nen de dotze anys. Un expecta a destacar d'aquesta pel·lícula, es el context en el qual viu aquest nin: viu en una situació on el nen es sent defraudat per laseva mare (ja que s'entera de que ella volia avorta i a més, que té un amant), el seu pare es un fracassat, i a més, els seu professor es molt estricta amb ell.
La pel·lícula comença quan Antoine Doinel un dia fa campana amb el seu amic René, ja que anteriorment no havia complit amb un càstig que li havia posat el professor. A conseqüència de que els seus pares no li donen importància als seusfets, ell segueix fent el que vol. A més la seva mare sempre el tractava malament, però es quan es dona compte que la seva mare té un amant, quan ella per interes i conveniència es comença a preocupar per ell. L'únic a aquell moment que li dona suport és el seu amic René, el qual l'influencia duna manera negativa, ja que Antoine comet un robo, del qual més tard se n'adonen compte. Com que els seus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Peliculas Educativas
  • crèdito de sintesi de música 3r ESO
  • ENSAYO PELÍCULA Educ Prohibida
  • Análisis de la película Educando a Rita
  • Análisis de la Película Educando a Mama
  • SELECCION DE PELICULAS CON POTENCIAL EDUCATIVO 1
  • Paradigmas De La Psicología Educativa En La Película De Simitrio
  • Analisis de la pelicula 1420, la aventura de educar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS