Sisiiyalosabes

Páginas: 3 (741 palabras) Publicado: 6 de junio de 2011
FUSILAMIENTO DEL 3 DE MAYO – GOYA (SALA 64)
L’afusellament del 3 de maig és una escena que plasma el moment en què els soldats francesos de Napoleó afusellen als madrilenys que es resisteixen.L’afusellament es dóna a les 4 de la matinada a la muntanya del “Príncipe Pío”. Aquella nit hi van caure 43 homes.
Si ens comencem a fixar en els detalls el centre de l’obra és l’home de la camisa blanca.El seu rostre revela angoixa (ja que té les celles enarcades, la posició de la boca inclinada cap a baix...)
En segona part el basalt de sang en el què hi ha un afusellat és molt realista, però estàfet a base de pinzellades ràpides de tons vermells.
Per un altre costat el personatge que té els punys a la boca potencia la por i la angoixa que provoca el quadre, al saber que serà el següent enser afusellat.
Si ens hi fixem, en el quadre hi ha tres etapes: Els que estan a punt de ser afusellats, el que li toca el seu torn, i els que estan esperant la seva mort.
Si ens hi fixem bé, Goyadestaca els madrilenys expressant sentiments en el seu rostre, però els francesos són freds, no se’ls hi veu ni la cara.
LA IMMACULADA CONCEPCIÓN – ZURBARÁN (SALA 10A)
El quadre de la immaculadaconcepció és un passatge de l’apocalipsi en el qual la dona immaculada venç al mal, que se simbolitza per una mitja lluna, i en altres pintures també se simbolitza amb una serp.
L’estil del quadre ésbarroc.
La túnica rosada i el mantell blau simbolitzen puresa i eternitat respectivament.
El mar i el vaixell, els arbres i edificis a baix del quadre, indiquen que la immaculada té un paperd’intercessora entre el món terrenal i déu.
DAVID VENÇEDOR DE GOLIAT – CARAVAGGIO (SALA 28)
David era el futur rei d’Israel i en una batalla apareix Goliat, que era una enorme enemic per altura i mida corporal.David s’enfronta amb ell sense cap por. Li tira una pedra i li fereix el cap, llavors li agafa l’espasa i li talla el cap.
En aquest quadre David lliga els cabells de Goliat a una corda, per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS