Sobre el sentit de l'existència

Páginas: 2 (299 palabras) Publicado: 3 de septiembre de 2012
FILOSOFIA
SOBRE EL SENTIT DE L’EXISTÈNCIA

Hi ha moltes preguntes que tothom s’ha formulat alguna vegada inevitablement i, potser, no tenen cap tipus desolució.
Com per exemple:
Per què i per a què existim? Per què morim? Què significa la mort? Que fem en aquest món? Quin sentit té la nostra existència?...

Perplantejar-ne millor aquest apartat, caldria tornar a plantejar-se la diferencia entre l’ésser humà i la resta dels animals en la pregunta sobre el sentit de les coses.
La filosofiacontemporània, en canvi, ha trobat unes possibles respostes a tot això. En general es poden classificar en tres tipus:

1. Sentit transcendent. Intenta buscar el sentit del’existència vinculant-la a algun tipus de transcendència de la qual no es té cap certesa absoluta. És a dir, l’existència es un pas per a la vida que hi ha desprès de la mort, la qualté més importància. A diferència d’altres èpoques no es sol acceptar el dogmatisme i reconeix l’àmbit religiós com una dimensió de l’expressió profunda de l’ésser humà.

2.Pessimisme vital. Es caracteritza per negar que es pot trobar cap sentit a la vida humana. D’aquesta actitud se’n deriva un gran i profund irrevocable pessimisme vital. Es potarribar a patir molt en el cas de tenir intenció de buscar un sentit a la vida i no trobar-ho.

3. Vitalisme. Es caracteritza per postular l’existència d’una força o impulsvital sense el qual la vida no podria ser argumentada.
La vida humana no té cap sentit predeterminat i tampoc no es possible ni desitjable cap tipus de forma detranscendència, a menys que es tingui la voluntarietat de buscar-ho.
Encara i així, es possible donar-ne un sentit a aquesta existència que faci que valgui la pena d’ésser viscuda.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El sentit del gust
  • El sentit de la vida
  • Sobre Eso
  • SOBRES
  • sobres
  • sobres!
  • sobre ti
  • Sobre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS