social

Páginas: 3 (591 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2014
Tema 10
La crisi del sistema de la restauració (1898-1931)

1. Descriu i sintetitza la informació de cadascun dels documents.
DOC. 1: És la font primària, perquè és contemporani als fets. És laportada d’un llibre sobre la guerra del Marroc, i el conflicte amb Espanya entre el 1921 i el 1927. Observem per una banda militars espanyols amb cavall o a peu, i derrotats per terra els marroquins.DOC. 2: És una font secundària, perquè està fet a partir d’unes dades dels anys anteriors. És una taula on es mostra l’augment i la variació de caps i oficials de l'exèrcit espanyol entre el 1862 iel 1900.

DOC. 3: És una font secundària perquè no és contemporani als fets, esta fet a partir de les dades dels anys anteriors. És un mapa que representa la zona del Rif, es pot veure les zonesdel protectorat espanyol i francès, i les possessions dels espanyols al 1900.

DOC. 4: És una font primària, perquè és contemporani als fet. Imatge d’un calendari sobre la derrota d’Annual el 1921,es pot observar que hi ha un personatge sobre la bandera espanyola que és un militar espanyol i un personatge que és un militar marroquí que esta perseguint a militar espanyol.

DOC. 5: És una fontprimària, perquè és contemporani als fets. És un text on mostra la intervenció del diputat socialista Indaleico Prieto a les corts el 21 de novembre del 1922. Explica com van perdre part delprotectorat espanyol al enfrontar-se als rifenys i les conseqüències que hi van haver..

DOC. 6: És una font primària., perquè és contemporani als fets. Tenim una imatge de la il·lustració satírica sobrel’expedient Picasso publicada a la revista Blanco y Negro l’any 1922. Ens vol mostra que quan més alt és el càrrec, més culpable és de la derrota a causa de la mala organització, la quantitatd'expedients.

DOC. 7: És una font primària, perquè és contemporani als fets. Tenim un text on el general Primo de Rivera exposa unes declaracions, publicades al diari El Sol a Madrid l’any 1923. Explica...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lo Social y Lo No Social
  • Sociales
  • Social
  • Sociales
  • Social
  • Social
  • Sociales
  • Sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS