Sociales

Páginas: 12 (2994 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2015








Nom: Alex Robles
Curs: 3r A
Matèria: Socials
El medi ambient

Des de l'aparició de l'Home-Sapiens fins als nostres dies, l'home ha mantingut una íntima relació amb la naturalesa per a la satisfacció de les seves necessitats, relació que va passar d'una total dependència a una posició de poder sobre ella, i va evolucionar des la més cega mistificació en èpoques immemorials fins a la mésbrutal depredació característica de nostres dies.

Què és el medi ambient?

El medi ambient és un sistema complex i dinàmic d'interrelacions ecològiques, socioeconòmiques i culturals, que evoluciona a través del procés històric de la societat, abasta la natura, la societat, el patrimoni històric-cultural, el creat per la humanitat,la pròpia humanitat, i com a element de gran
importància lesrelacions socials i la cultura. aquesta interpretació del seu contingut explica que el seu estudi, tractament i maneig, s'ha de caracteritzar per la integrabilitat i el vincle amb els processos de desenvolupament.

Què son els recursos naturals?

El concepte de recurs natural, segons les Nacions Unides, és «tot allò que troba l'home en la natura i que pot utilitzar en benefici propi », tant per viadirecta com mitjançant transformacions. En el passat, els recursos naturals es subdividien en renovables i no renovables; però, en l'actualitat el límit entre els dos és difícil de precisar. Un recurs renovable se suposa que estigui sempre disponible naturalment quan l'home ho necessita (no s'esgota).
En l'actualitat resulta difícil definir un recurs que sigui realment renovable, a causa deldeteriorament mediambiental existent, el creixement explosiu de la població i les seves necessitats materials.
















Medi ambient i desenvolupament





Durant el transcurs de la dècada dels 60 les preocupacions ambientals van començar a revelar-se amb més intensitat, i es va iniciar el desenvolupament d'una creixent sensibilitat davant d'aquests problemes per part de tots els sectors de lasocietat. En aquest procés tenen lloc una sèrie d'esdeveniments
a escala internacional, incentivadors d'un nou rumb en la forma de tractar i interpretar el deteriorament ambiental del planeta; entre d'altres es destaquen:


1971 - Informe del Club de Roma:
«Els límits al creixement»; aquest qüestiona la racionalitat de la meta habitual del creixement econòmic i va argumentar que de continuar sensecanvis les tendències de creixement de la població mundial, la industrialització, la contaminació, la producció d'aliments i l'esgotament dels recursos naturals, s'aconseguirien els límits de les potencialitats del planeta per a la supervivència humana en un període aproximat de 100 anys.

1972 - Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Humà:
És van resumir en 27 principis, els grans problemesambientals existents i es va expressar la necessitat de prendre consciència d'ells per part de totes les esferes de la societat. Es va aprovar un pla d'acció que es convertiria en un compromís col·lectiu de cooperació internacional. «Preservar la naturalesa i elevar la qualitat de vida al planeta per al benestar present i futur dels homes que l'habiten», va ser el missatge central, a més d'abordarel subdesenvolupament i la pobresa com els principals problemes que afecten la qualitat de vida i les seves conseqüències nocives en el medi ambient i sento' les bases per a la creació del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient.


1973- Creació del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA):
Organització encarregada de la difusió de la problemàtica ambiental a tota lacomunitat internacional i d'encoratjar la participació de la societat en la cura i la protecció del medi ambient.


1973-1984 Conferències i esdeveniments internacionals:
Inclouen les Cimeres Mundials sobre Població i la d'Assentaments Humans, la Convenció sobre el Dret del Mar i l'elaboració de l'Estratègia Mundial de Conservació de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lo Social y Lo No Social
  • Sociales
  • Social
  • Sociales
  • Social
  • Social
  • Sociales
  • Sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS