Socialistas

Páginas: 3 (556 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2011
Les idees socialistes
Aquest text és un text de font primària ja que pertany a la època en la qual ho van escriure i es tracta de un text circumstancial per que esta relacionat amb un procéshistòric determinat en funció del qual es troba el seu autor, es tracta del programa socialista pronunciat l’any 1888 al congrés.
En aquesta època va sorgir un moviment contrari a les idees capitalistes, unmoviment que creia que seria bo un canvi a la societat, on els obrers obtinguessin per primera vegada, el poder, mediant una revolució. Els obrers vivien en situacions molt precàries , els seussalaris eren molt baixos, només permetien l’estricta subsistència i en alguns casos ni aquesta. Les seves jornades laborals eren molt llargues, 14 o 16 hores, i es treballava en condicions ambientals moltdeficients. La disciplina laboral era molt dura, els obrers podien ser acomiadats quan l’empresari ho volgués i els càstigs i les penalitzacions també eres freqüents. Les dones i els nens tambétreballaven, els seus sous eren més baixos que els dels homes i les condicions de vida eren molt dolentes, els habitatges eren molt petits i insalubres, s’alimentaven molt malament i la fatiga, ladesnutrició i les epidèmies, reduïen l’esperança de vida. Per evitar totes aquestes injustícies es va crear el partit socialista.
El primer punt d’aquest text ens exposa que la possessió del poder polític almón hauria de ser per els obrers, el segon punt defensa l’abolició de la propietat privada dels instruments de treball, la terra, les mines, les fàbriques, les màquines, el capital monetari... a unapropietat comuna i el tercer punt és dicta qual es l’ideal del partit socialista, l’emancipació de la classe treballadora, l’abolició de totes les classes socials i la seva conversió en una sola classe detreballadors amos del fruit del seu treball, lliures, iguals, honrats i intel·ligents.

Ruben Mas
B2B

El caciquismo

Aquest text és un text de font primària ja que pertany a la època en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lo Social y Lo No Social
  • Sociales
  • Social
  • Sociales
  • Social
  • Social
  • Sociales
  • Sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS