Socials

Páginas: 3 (578 palabras) Publicado: 25 de abril de 2012
1. Guerra Civil es va iniciar el mes de juliol de l'any 1936 i va finalitzar el dia 1 d'abril de l'any 1939.
El fet polític que va fer esclatar aquest conflicte van ser els següents:
-En primerlloc, l'exèrcit estava acostumat a intervenir sovint en política per tal de canviar el rumb de les coses. Al llarg del segle XIX, a l'estat espanyol, hi va haver desenes de cops d'estat, alguns ambèxit. Al segle XX, nomes tretze anys abans de l'inici de la guerra civil, Primo de Rivera instaurava la seva dictadura mitjançant un cop d'estat. També l'estiu de 1932 el general Sanjurjo ja va intentarun primer cop d'estat contra la República.
-En segon lloc, al llarg dels anys trenta es van anar engruixint les files de l'extrema dreta. Es fundaren un seguit de partits com la Falange, i esrevitalitzaren els moviments carlins, que trobaren suport en monàrquics i també en tot un sector de la burgesia que, davant de les reformes de la República, va anar-se’n escorant cap a posicionsultraconservadores. A tot aquest conglomerat de militars i extrema dreta, cal afegir-hi la Església Catòlica, que en la seva majoria donarà suport i participarà en l'aixecament militar contra la República.-En tercer lloc, hi hagué una creixent polarització de la societat en dos : esquerres i dretes. Els integrants de cadascun d'aquests dos bàndols eren molt diferents entre si. En el bàndol de lesesquerres hi havia molta diferencia entre un anarquista i un socialista, o entre un socialista i un república azañista. I en el bàndol de les dretes, hi havia molta diferencia entre un falangista i unmonàrquic alfonsista, o entre un monàrquic alfonsista i un carlí, i no diguem ja entre un falangista i un regionalista català de dretes. Però allò que cohesionava i identificava cada bàndol era el rebuigabsolut i complet de les posicions del bàndol contrari.
2. La idea que vol transmetre Solé i Sabaté a través del títol Barcelona: laboratori de proves, és explicar com han evolucionat els atacs...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • socials
  • SOCIALS
  • SOCIALS
  • socials
  • SOCIALS
  • Socials
  • socials
  • Socials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS