Societat limitada

Páginas: 9 (2011 palabras) Publicado: 13 de junio de 2011
SOCIETAT LIMITADA

ÍNDEX

- Fitxa tècnica i argument pàg. 3
- Estructura pàg. 4
- Opinió personal pàg. 5
- Personatges pàg. 6, 7 i 8
- L’autor pàg. 9
- Vocabulari pàg. 10


FITXA TÈCNICA

Llibre: Societat Limitada
Autor: Ferran Torrent
Editorial: Columna
Edició: Segona
Data d’edició: Febrer del 2002
Núm. Pàgines: 294
Núm. Il•lustracions: Cap excepte la coberta

ARGUMENT DELLLIBRE

El llibre parla de la societat valenciana on la novel•la es centra en política, construcció i operacions immobiliàries. La novel•la té dos protagonistes i la trama es centra en ells dos: Juan Lloris i Francesc Petit. Juan Lloris és un dels promotors immobiliaris més importants de València i Francesc Petit el líder del partit: Front Nacionalista Valencià.
Juan Lloris vol méspopularitat i vol poder entrar a la cambra de comerç. En canvi, Francesc Petit i el seu partit necessiten més diners per preparar la seva campanya electoral i poder assolir així el 5% que els permetria entrar en el Parlament.
La novel•la va canviant d’escenari entre els diferents capítols, ja que cada protagonista té el seu objectiu. Aquests objectius són paral•lels però a la vegada tenen punts en comú.Juan Lloris és massa egoista i va per lliure. A més no li agrada escoltar moltes opinions, només li agrada el que ell pensa.
Francesc Petit intenta millorar les seves condicions per arribar a tenir presència parlamentària utilitzant temes com el TGV i Terra Mítica. També fa comparacions amb els catalans dient que a Catalunya, per exemple, el projecte del TGV està fet i ha sigut un èxit.ESTRUCTURA

Durant la trama del llibre es va intercalant les accions de Juan Lloris i de Francesc Petit. Penso que està molt ben estructurat ja que, en un llibre, és difícil canviar de situació o d’escenari molt sovint per veure els paral•lelismes i la continuació que hi ha en cada escena.
Ferran Torrent utilitza molt el diàleg entre els personatges i l’explicació de fets. Així, penso que no esfa pesat de llegir i que aconsegueix una bona dinàmica entre acció i descripció.
De l’estructura crec que cal destacar tres fets importants:

- El començament del llibre quan Juan Lloris es troba al tancat seu de l’Albufera on té una de les més grans plantacions d’arròs. Allà està fent un passeig en barca amb el seu amic i vigilant del tancat Granero i amb el seu gos de caça Gram. Lloris portauna escopeta molt bona i aprofita per caçar.

- Un altre moment important és el viatge que fan en una avioneta per sobre de la ciutat de València Lloris i Granero. Lloris li explica com s’està transformant la ciutat i les construccions que es fan i les que es poden fer.

- I una de les escenes més importants és la conversa que té Lloris i els dirigents del Front Nacionalista Valencià. Enaquesta conversa és on crec que Ferran Torrent intercala millor el diàleg amb el pensament personal de cadascun.


OPINIÓ PERSONAL

Aquest llibre m’ha agradat bastant encara que alguns cops se m’ha fet una mica embolicat.
Vaig anar a la biblioteca i vaig mirar de que anaven la gran majoria de llibres que hi havia per escollir aquest segon trimestre i em van agradar aquest i el de solitud. Emvaig decidir per llegir aquest perquè parlava de la societat, política i ho mesclava amb l’ambient del futbol.
M’agrada molt el llibre perquè fa una caricatura de la societat i del món polític i de negocis. Però penso que no ho fa malament, perquè segurament ara actualment alguns empresaris i polítics utilitzen algunes vies que si el poble ho sabés perdrien part dels seus votants o seguidors.M’ha agradat també la forma com escriu Ferran Torrent. Aquesta novel•la no és ben bé una novel•la d’investigació ja que no dóna noms, ni dates, ni dades concretes, però tot te la seva relació amb la realitat.
Personalment, aquest llibre m’ha servit per veure que Ferran Torrent és un dels millors escriptors i m’incita a llegir més llibres d’ell.
El pròxim llibre que vull llegir és “Espècies...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El límit de la intervenció de la societat sobre la llibertat individual
  • Societat Anònima
  • La societat feudal
  • La societat de la restauració
  • La Nova Societat
  • Societat Anonima
  • Societat De Classes
  • Societat Sostenible

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS