El límit de la intervenció de la societat sobre la llibertat individual

Páginas: 4 (989 palabras) Publicado: 22 de junio de 2010
FILOSOFIA PRÀCTICA (2009/2010)
Lisard Cuní Casas
Professor: Daniel Gamper Sachse

Treball de curs: Els límits de la intervenció de la societat sobre la llibertat individual
En el quart capítoldel llibre Sobre la llibertat Mill parla sobre els límits de la intervenció de la societat en la llibertat individual. Bàsicament podríem dir que Mill considera que aquest límit el trobem en laintervenció directa de la societat sobre aquesta llibertat individual.
Amb això em refereixo al fet que la societat o un individu no pot dir a un altre si les coses que fa són favorables al seu propibenestar o no. Aquí Mill ens diu que una persona sempre sap més bé que cap altre les coses que li convenen per assolir la felicitat i que d’aquesta manera és ell el que ha de decidir què fer amb la sevavida per tal d’aconseguir aquesta felicitat.
En canvi, una manera legítima d’intervenir en el comportament dels individus és el que en podríem dir la pressió social, ja que amb aquesta es pot influir demanera indirecta i sense privar-lo de la llibertat de decidir sobre els seus propis actes. Mill contempla que aquest sistema d’intervenció sigui legítim perquè si bé l’individu té sobirania sobre lesseves pròpies accions i és el que més sap el que li convé, també s’ha de tenir en compte que per viure en societat s’han de seguir unes certes normes de conducta que ajudin a la convivència entre elsdiferents components d’aquesta.
Segons Mill aquestes normes de conducta serveixen per preservar la llibertat individual de manera que la llibertat d’un individu no interfereixi en la d’un altre. Ésper això que la pressió social ha de recriminar els actes de certs individus que interfereixen en la llibertat individual d’altres components de la societat. Podem dir doncs que Mill considera que laindividualitat és el més important i el que més s’ha de preservar. Tanmateix, també dóna molta importància al què pensarà la resta de la societat sobre els actes que porti a terme l’individu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Intervenci N Individual
  • STUART MILL. Sobre la llibertat.
  • Empresa individual de responsabilidad limitada
  • Societat limitada
  • Las Empresas Individuales De Responsabilidad Limitada
  • Empresa Individual De Responsabilidad Limitada
  • Empresa individual de responsabilidad limitada
  • Empresa Individual De Responsabilidad Limitada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS