Societat Tradicional

Páginas: 2 (456 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2015
Psicologia 1r Batx. Paola Dominguez
Natàlia Ramos
Guillem Sala
L'Índia

Societat tradicional (segons el concepte de Durkheim) noeuropea.

La societat tradicional de l'Índia està definida per una jerarquia social relativament estricta. Els valors tradicionals de les famílies índies són molt respectats i el model de la famíliamultigeneracional i patriarcal ha estat el més comú per segles, encara que recentment la família nuclear s'està convertint en el model a seguir per la població urbana. Una aclaparadora majoria dels indisté els seus matrimonis arreglats pels seus pares i per altres respectats membres de la família, amb el consentiment de la núvia i el novio. El matrimoni es planeja per a tota la vida, de manera quela taxa de divorcis és extremadament baixa. El matrimoni en la infància és encara una pràctica comuna, ja que la meitat de les dones a l'Índia es casen abans de l'edat legal de 18 anys.

Encara avui endia a la societat índia segueix vigent un sistema de castes que determina, a partir de l'origen de cada individu, el seu estatus social a la comunitat. Les quatre principals són les següents:

-Brahmans (sacerdots i erudits)

- Chatrías (soldats i administradors)

- Vaishyas (comerciants)

- Sudras (treballadors)

- Dàlits (intocables)*



Segons la tradició, va ser en el moment de la creacióquan cada un dels integrants d'aquestes castes va sortir d'una part diferent de Brahma (una de les tres deïtats principals de l'hinduisme i que només intervé activament en la creació de l'univers): elsbrahmans de la seva boca, els chatrías dels seus braços, els vaishyas de les seves cuixes i els sudras dels seus peus.

*Bastant menys afortunats són els dàlits (els intocables) que també en funciódel seu origen són exclosos de la societat i, per tant, es veuen obligats a realitzar els treballs més penosos i malignes (com netejar les latrines), aquells que cap integrant de les quatre castes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia
  • Societat Anònima
  • La societat feudal
  • La societat de la restauració
  • La Nova Societat
  • Societat Anonima
  • Societat De Classes
  • Societat Sostenible

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS