soledad

Páginas: 2 (488 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2014
Al segle XIX és lluitava contra el absolutisme, a l’antic regim s’aplicaven valors feudals. La gent lluitava contra l’esglesia aquest tenia poder ideològic, la societat tenia un estament, elprevigiliats no tenen obligacions i son els monarques reis.... els no previgiliats és el poble, la burgesia, els pagesos i sobretot els serfs. Estan obligats a serveis tributaris i personals. La burgesianecessita canvia això, la economia ja no es desenvolupa més, la amootitzacio de les terres, aquestes no es poden tocar és pasene en la mateixa quantitat o més de pares a fills. Els monopolis, les reialsfabriques. La monarquia donava permisos per explotar una favrica, la monarquia donava permisos per explotar una fabrica, la seva estrucutura era primordial per poder obtenir beneficis, aquest cauenen la noblesa.
El liberalisme, a l’economia proposen una llibertat d’industria, la terra posar-ho com un element de mercaderia. Una crisi profunda fara que es quiestioni el model absolutista. Loail•lustracio es un dels fonaments liberals, era la divulgació dels coneixements. Es vol fer despareixer els estaments per classes socials, apareix el terme de ciutadà, s’estableix la llei com a norma deconducta. La lleis ha de estar fonamentada amb la sobirania del poble.
A Espanya, la força de la religió era forat. Per exemple una peges era pages perquè Déu ho va voler així, l’esglesis es lareferencia d’estil de vida. Fins la revolució del 1868 on el liberalisme va queda consevida. Tots els labors liberals queden consideratns desde que va començar el 1808, el 1812 és pren com a referencia, erala m´ñes avançada de l’epoca. L’economia era agrarista on hi havien els senyorios, s’intenta trencar l’estrucutura econòmica amb les abolicions dels mayorasfoz. A les ciutats hi ha convivència entregremis i manufactures dirigides per burgesos, el comerç colonial era utilitzat a grans quantitats, com la colònia de Cuba, els beneficis els revien els nobles, monarques i un nucli burges. Amb les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • soledad
  • La Soledad
  • la soledad
  • soledad
  • soledad
  • soledad
  • Soledad
  • La soledad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS