Soy tu padre no tu amigo

Páginas: 3 (747 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2011
COMENTARI DE TEXT
Text: “Soy tu padre no tu amigo”
Núria Escur, Barcelona.

Aquest article ens justifica el perquè de que els nens sobreprotegits acaben sent adolescents conflictius. Un delsmotius és que avui en dia comencen a sorgir corrents educatives més permissives que anys enrere. Tota aquesta educació permissiva comporta diferents conseqüències. Normalment, els adolescentsconflictius, esdevenen de famílies benestants en les quals els hi donen tot allò que volen als seus fills.
Això passa perquè molts cops, els pares, no saben dir que “no”, i això implica que els fillsaconsegueixin tot allò que volen només obrint la boca, per tant no interioritzen l’esforç que es necessita a l’hora d’aconseguir les coses, el valor d’aquestes, no aprenen a estalviar, no saben esperar i peraixò tot ho demanen amb un nivell alt d’exigència, tot ho volen “al moment”, per tant no els hi inculquen certs valors.
Molt sovint, es confon el concepte d’autoritari amb el concepte d’autoritat. S’hade ser autoritari en relació a ser ferms quan diem que “no” i d’aquesta manera estem establint uns límits que ens permeten interioritzar normes. Autoritat, en canvi, és una connotació negativa delfascisme que molts adults han viscut d’una manera errònia i ara ho porten a l’extrem per la dictadura de la història. És important saber dir que “no”, ja que quan ens diuen que no, ens frustrem, i tambéés important saber afrontar la frustració per poder conviure en societat, ja que aquesta, la nostra societat esta regida per una sèrie de normes i valors que hem d’acceptar ens agradin o no.
A més amés, hem d’aprendre a esforçar-nos per aconseguir allò que volem i que no sempre surt bé a la primera. Quan a un infant li dones tot el que vol des del primer moment, no esta aprenent a esforçar-seper aconseguir-ho i tampoc esta aprenent a superar la frustració que genera el fet de que amb un “no” ens privin d’alguna cosa que volem.
Hi ha molts adolescents que cridant l’atenció estan demanant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • una historia de padres no amigos
  • los padres no deben ser amigos de los hijos
  • ¿Padre O Amigo?
  • padre luis amigo
  • Realmente Influyen Los Padres Y Amigos En El Desarrollo De La Personalidad De Los Adolescentes ( Libro : Los...
  • Nuestros padres mejores amigos articulo
  • Amigas
  • amigas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS