Steve Jobs

Páginas: 6 (1440 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2014

DISCURSO DE STEVE JOBS EN LA UNIVERSIDAD DE STANFORD


A) Fes un resum del discurs.

Es tracta de la vida de Steve Jobs, tres relats diferents entre ells.
La primera, la història de com no va poder seguir la universitat per problemes econòmics dels seus pares adoptius, de com va decidir fer un curset de cal·ligrafia, del qual com va poder comprovar que gràcies a abandonar la universitati fer aquest curset, va poder encaminar a un futur prometedor. “Confiar en el destí. Unir dos punt mirant enrera.”
El segon relat, explica la seva vida laboral en com va començar a crear Apple en un garatge, del qual 10 anys més tard el van acomiadar.
Però malgrat tot, estimava el que feia, que tirava endavant. Va poder crear 2 empreses més, una d’elles coneguda internacionalment. I va poderformar-se una família. “Estimar lo que un fa. Si no troben lo que busquen, segueixin buscant”.
I el tercer i últim relat, veia la mort a prop degut que li van diagnosticar un càncer de pàncreas, del qual no hi ha supervivència, però van poder operar i salvar la vida. Confessa que s’ha de viure com si avui fos l’últim dia de la nostra vida.

B) Contesta les següents preguntes:
1. Steve Jobs enaquesta exposició explica tres histories. Que vol transmetre en cada una d’elles?
El primer relat: ens transmet que s’ha de confiar que d’alguna manera els punts s’uniran en el futur. Confiar en el destí.
Que potser ens pot anar malament la vida, no podem tenir recursos econòmics, etc. No ens hem d’enfonsar passi el que passi, confiar en la vida i confiar que s’uniran els fets passats, peralguna cosa en el futur.
El segon relat: ens transmet que hem d’estimar el que fem, ens ha d’agradar. I encara que ens presenti dificultats i problemes, s’ha de seguir buscant fins que ho trobem. No ens hem de conformar, ni perdre la fe.
El tercer relat: ens transmet que s’ha de viure i realitzar les coses de la nostra vida com si fos l’últim dia. Hem de tenir avidesa de les coses que fem i que ensagraden.

2. Quin lligam hi trobes entre aquestes històries a més a més de que estan protagonitzades per Steve Jobs?
A més de que estan protagonitzades per Steve Jobs, el lligam entre aquestes històries, es tracta de la vida laboral, la emprenedoria que té, malgrat tot, seguir endavant en alguna cosa que li agrada i estima, encara que trobi obstacles i impediments, sigui per problemes econòmics,acomiadament, o malaltia, segueix endavant.

3. L’autor mostra una actitud que el va ajudar a crear una de les empreses més importants en informàtica. Aquesta actitud és vàlida per tothom, o només és vàlida per persones privilegiades?
És vàlida per qualsevol persona amb ús de coneixement i raó.
Dels fracassos s’aprenen, i això permet tirar endavant i lluitar. Ser una persona emprenedora, comés Steve Jobs, que sense tenir recursos econòmics, va poder començar en un garatge, i arrel d’allà va obtenir un èxit, reconegut mundialment.
Una actitud i una lliçó del qual significa que tots “podem començar des d’un garatge”.

Com l’adaptaries per tal de fer-la vàlida per tothom?
Per tal de fer-la vàlida per qualsevol ésser humà, és tenir emprenedoria. Les ganes i confiança de poder tirarendavant en alguna cosa que li agrada i estima.

4. Steve Jobs està orgullós de la bellesa de la tipografia que ell va inventar. La bellesa és important en els avenços tècnics?
Si. És un mitjà que pot ajudar i potenciar un negoci. Una idea que fa que sigui diferent, original, envers dels altres negocis que hi ha pel món.
Una eina, que ell va inventar, i va incorporar en el negoci ha fet quepugui prosperar.

5. Que et sembla la història de la publicació “The Whole Earth Catalog”?
Es certa i correcte. Crec que si una persona no té avidesa en una cosa, no coneix l’èxit, tal com diu la publicació en la portada d’aquest catàleg.
Si una persona no té aquesta avidesa, aquesta emprenedoria, es possible que tingui fracassos, per que no coneix l’èxit tal com hem dit abans. S’ha de tenir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • STEVE JOBS
  • Steve Jobs
  • Steve Jobs
  • steve jobs
  • Steve Jobs
  • Steve Jobs
  • Steve Jobs
  • Steve Jobs

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS