Subsistema Productiu: Decisions Estratègiques

Páginas: 10 (2491 palabras) Publicado: 27 de septiembre de 2012
1.- Basant-te en el que explica el material didàctic sobre la “localització d’una empresa de lleure”, justifica perquè ubicaries el Restaurant a Pals, i descriu la ubicació i característiques del concepte que estem parlant (Restaurant vegetarià, artesanal i ecològic).

Un factor important a tenir en compte dintre de la localització, és l’emplaçament físic on la nostra empresa obrirà portes.Pals és un poble gòtic-medieval amb una peculiaritat que el fa diferent a la resta de pobles de la zona com podrien ser Palau-Sator, Peratallada, Ullastret, Besalú... on les restes culturals de monestirs, castells, cases són impressionants. Pals és l’únic municipi de la Costa Brava que està dividit en tres àrees:
• La part de platja: Situada a 6km de Pals poble. Amb una distància de costad’uns 4km, i amb una de les 4 platges nudistes de Girona. Aproximadament hi ha unes 3000 vivendes.
• Pals poble: Anomenat el Massos de Pals, està a un 1,5km del recinte medieval. Amb una població de 2800 habitants.
• El recinte medieval o nucli: Que malgrat part d’ell ha estat construït per iniciativa privada conserva gran part original. A l’any 2010 van visitar aquest complexa emmurallat15.324 persones de les quals un 40% era turisme internacional, la gran majoria francès. (dades facilitades per l’Oficina de Turisme de Pals).

Llavors podem afirmar que Pals ofereix turisme de sol i sorra, pels turistes que desitgin gaudir de la platja, un poble on pots gaudir de la gent i la idiosincràsia de la seva vil·la i un recinte medieval casi únic a Catalunya amb milers d’històries illegendes que complementa l’oferta cultural sumat a una amplia oferta de cases de pagès pel ecoturisme o turisme rural. És una amalgama de possibilitats les quals volem completar amb un Restaurant de cuina vegetariana i ecològica per tal d’enriquir l’oferta gastronòmica actual i de lleure que proposa Pals. Les característiques principals del nostre restaurant, vegetarià, ecològic i artesanal forma partdel moviment anomenat “slow food” contràriament “fast food”. Per tenir una cuina d’èxit em d’estar conscienciats amb els productors de la zona, la nostra política empresarial té un alt grau de responsabilitat amb els pagesos i productors de l’àrea, revaloritzant els productes nacionals amb una cuina de creació i elaboració òptima per poder transmetre aquesta filosofia, evitant la pèrdua detradicions, com és el treball al camp i la terra, i evitant l’estandardització del menjar. Defensem una cuina d’elaboració lenta, amb productes propers i de temporada contràriament a restaurants que utilitzen la quarta i quinta gamma. Un menjar saludable que ajuda a baixar l’estrès laboral.

Factors que es consideren importants dintre de la localització de l’empresa perquè el projecte siguirendible i alhora viable:

• Fonts d’aprovisionament:
Pals està situat a 60km de França, on trobem la població de Perpinyà, centre important d’aprovisionament amb una amplia gamma de productes francesos, com podrien ser els formatges i derivats dels làctics pel nostre restaurant, a preus molt reduïts. D’altra banda la distància amb Girona es de 45km, fet que facilita en gran mesura l’arribada deproveïdors de la zona. Finalment Barcelona quedaria una mica més allunyada, uns 110km però no genera un problema greu. Aquesta ubicació no solsament ajuda a l’arribada de mercaderies sinó que facilita el pacte de preus, pots jugar amb proveïdors de dos països.
No podem oblidar que hi ha una amplia oferta de productes de la zona, com fruites i verdures entre d’altres, de petits comerciants ipagesos que inclourem com a font d’aprovisionament. Són aliments de temporada que formaran part important de la carta, donat que el preu és econòmic, ajuda a l’economia de la zona i és una publicitat important mitjançant el boca a boca que hi produeix comprar a gent dels municipis propers.

• El mercat objectiu:
La quota de mercat que pretenem al restaurant són aquell clients que tenen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Decisions
  • Decisions
  • Subsistemas
  • subsistemas
  • Subsistemas
  • Subsistema
  • Subsistema
  • Los Subsistemas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS