Taekwondo

Páginas: 14 (3438 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2011
Índex

1.Introducció 1

2. Història 2

3.Tàctiques i tècniques 4

Tècniques: 4
Tàctica: 5

4.Espai i material 6

5. Esportistes 7

Aportació 7

6. Aquest esport a la comarca del gironès 8

7. Récords 11

8. Entrevista 13

9. Comentari personal……………………………………………………………….15

10. Annexos…………………………………………………………………………..16

11.Fonts d’informació 17

1.Introducció

Abans decomençar aquest treball vull deixar clar què és el taekwondo. El taekwondo és una art marcial d’origen coreà, lluitat sense armes i disenyat per a la defensa personal. En l’idioma coreà, taekwondo vol dir literalment:
• 태: Taek – Saltant o volant, picar o colpejar amb el peu.
• 권: Won – Picar o destruir amb el puny.
• 도: Do -  Art o manera de ser.
A part d’una art marcial de defensapersonal també és una manera de pensar i viure, especialment en inculcar el concepte de l’esperit de l’auto-disciplina i els ideals de moralitat noble.
El meu obectiu és fer conèixer més detelladament una de les arts marcials asiàtiques, concretament coreana, que, desde fa uns anys s’ha anat introduint en el nostre país com qualsevol altre esport. He triat aquest esport perquè m’agraden les artsmarcials orientals, trobo que són molt pacifiques já que també és una manera de viure, com diu la definició.

La informació la treuré majoritàriament d’Internet, la qual al final del treball explicaré què he tret de cada pàgina. Tot i això també conec una persona qui en sap i m’ajudarà en quan els dubtes.

2. Història

Els mestres i instructors coreans, situen els orígens del taekwondo, al'any 50aC amb la pràctica de l'art marcial anomenat taekkyon. L'evidència de la seva pràctica va ser trobada en tombes antigues on algunes pintures murals mostraven a dos homes en una escena de baralla.
En aquella època es podien distingir tres regnes a Corea:
• Goguryeo (37 a. C. - 668)
• Baekje (18 a. C. - 600)
• Silla (57 a. C. - 936)

Els militars de la dinastia Goguryeo vandesenvolupar un estil de boxa o art marcial o "kempo coreà" basat en diversos estils xinesos, però adaptats a les seves pròpies necessitats. Era un estil que donava molta importància en els cops de cops en lloc dels punys.
Un altre art marcial de gran importància en aquesta època va ser el subak. Es va crear un cos de guerrers organitzats i instruïts en aquest art, denominat sonbe. L'any 400, elregne de Baekje va intentar envair el regne de Silla. Es diu que Gwanggaeto, anomenat "el gran de Goguryeo", va enviar 50.000 tropes Sonbe de suport al regne de Silla, la qual cosa va suposar el primer contacte del regne de Silla amb el subak.

Més tard, la dinastia Silla va unificar els regnes després de guanyar la guerra contra el regne de Baekje en 668 i contra el de Goguryeo en 670. Elhwarang va exercir un paper important en aquesta unificació.
Els hwarang eren un grup d'elit de joves nobles, dedicats a conrear la ment i el cos per servir al regne de Silla. Aquest grup havia rebut una gran influència del subak després del seu contacte amb les tropes sonbe enviades pel regne de Goguryeo en l'anterior guerra contra Baekje, i coneixien també el taekkyon. La figura del hwarang éssimilar a la del samurai japonès o al cavaller medieval occidental. Eren una organització social, educativa i militar basada en un codi d'honor, consistent en la lleialtat a la nació, respecte i obediència als pares, honestedat, coratge en la batalla i l'omissió de la violència innecessària.
Aquest codi d'honor forma part de la base filosòfica del taekwondo modern. Encara que l'art marcial delhwarangdo no és realment l'ancestre directe del taekwondo. Els antecedents d'aquest antic codi ètic poden trobar-se també en el document més antic de la historia coreana: el Samguk Yusa, i la seva influència va ser determinant en la història i unificació dels regnes de la Corea antiga.
S'han trobat diversos vestigis de la pràctica de formes primitives del taekkyon (producte de la incorporació de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Taekwondo
  • Que Es Taekwondo
  • Taekwondo
  • Taekwondo
  • Taekwondo
  • taekwondo
  • Taekwondo
  • TAEKWONDO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS