Teatre Epidaure

Páginas: 4 (988 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2015
Història de l’art
Teatre Epidaure
Fitxa tècnica:
Nom: teatre d’Epidaure
Arquitecte: Policlet el Jove
Cronologia: 330 aC
Localització: Epidaure, al Peloponès (Grècia)
Estil: grechel·∙lenísEc
Materials utilitzats: pedra
Sistema constructiu: arquitravat Dimensions: 120 m (diàmetre)

El recinte del teatre va ser un dels grans invents de l’arquitectura grega. ParEa d’una concepciótotalment oposada a l’actual, perquè els grecs jugaven amb un espai obert, en estreta relació amb la natura. El teatre d’Epidaure, amb les seves mides perfectes i l’adaptació total a l’espai que l’envolta, ésla màxima expressió d’aquest Epus d’edificació i, a més, la més ben conservada.
La concepció que tenim avui del teatre és molt diferent de la dels grecs. El teatre havia nascut com un conjunt derituals –dansa, declamacions, música...- en honor de les divinitats i, sobretot, de Dionís, a la tardor, quan es recollia el raïm i es feia el vi. El mot teatre ve del grec theatron que significa “llocdes del qual es pot veure”.

Anàlisi formal:
Els grecs aprofitaven el pendent natural dels turons més propers a la ciutat per construir-hi les graderies dels teatres. A la graderia d’Epidaure, acausa de les dimensions que té, s’hi van haver de construir uns murs laterals de contenció del terreny.
El teatre grec estava organitzat al voltant de l’orquestra, de forma circular. La càvea envoltavadues terceres parts de l’orquestra i la part restant era tancada per l’edifici que formava l’escena.
L’orquestra (de 20,3 m de diàmetre a Epidaure) consEtuïda el lloc on el cor cantava i ballava,però també era l’espai desEnat a l’altar, en aquest cas consagrat al déu Dionís.
No es té cap constància clara de com era l’edifici de l’escena d’Epidaure perquè no s’ha conservat. S’ha afirmat que estractava d’un pòrEc d’ordre jònic que feia 4m d’alçada x 2m de fondària. Tampoc no se sap si el prosceni –espai elevat on actuaven els actors-, situat entre els elements fixos de l’escena i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teatro De Epidauro
  • Teatro De Epidauros
  • El Teatro de Epidauro.
  • Teatro Epidauro
  • teatro epidaure
  • Teatro de epidaure
  • Teatre Epidaure (Descripció, Estil, Significat i Funció)
  • Teatro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS