Teatro De Epidauros

Páginas: 3 (540 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2012
TEATRE D’EPIDAURE.
1.Documentació general
a) Catalogació.
-Nom de l’edifici: Teatre d’Epidaure.
- Arquitecte: Policlet el Jove.
-Cronologia: 330 a.c
-Lloc: Epidaure, al Peloponès (Grècia).-Materials utilitzats: Pedra.
-Tractament del mur: Arquitravat, predominen les línies rectes amb coberta plana sostinguda per murs i columnas.
2. Anàlisi formal.
a) Elements de soport i soportats:Els gracs aprofitaven les pendents naturals de les muntanyes més properes de la ciutat pe construir la gradería del teatre. Degut a les seves grans dimensions es van haver de construir uns murslaterals de contenció del terreny.
Espai exterior i interior: El teatre grec està fet al voltat de l’orquestra, que era de forma circular. La càvea o Koilon envoltava dues terceres parts de l’orquestra ila part restant era tancada per l’edifici que formava la escena. A la orquestra el cor ballava i cantava però també hi havia l’altar dedicat al Déu Dionís ( el Déu del vi i de la festa).
L’edifici del’escena no es conserva però es creu que era un pòrtic jònic de 4 metres d’alçada i 2 de fons. El prosceni era pel qual s’accedia mitjançant dues rampes laterals. Era un espai eleva ton actuaven elsactors. Tenia un teló que s’utilitzava des d’unes ranures excavades a terra que s’aixecaven per canviar els decorats.
El nivel superior de l’escena era on els actors es canviaven, on guardaven lesmàscares, disfraces… I servien de plataforma per a que parlesin els Déus. El teatre no tenia façana, l’entrada es feia a través de dos accessos laterals que comunicaven amb un passadís situat entrel’orquestra i l’escena i permetia el pas del públic a la càvea o Koilon. El semicercle que formava, estaba divitit per 13 escales que convergien a la orquestra i permitia la rápida circulació del públic.Primer tenia 30 grades però desprès es van afegir 20 grades més separades per un ampli corredor.
Estil: El teatre té 3 parts fonamentals: la orquestra, els edificis de l’escenari i la càvea o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teatro De Epidauro
  • El Teatro de Epidauro.
  • Teatro Epidauro
  • Teatre Epidaure
  • teatro epidaure
  • Teatro de epidaure
  • Teatre Epidaure (Descripció, Estil, Significat i Funció)
  • Teatro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS