Teléfono rojo ¿volamos hacia moscú?

Páginas: 6 (1288 palabras) Publicado: 2 de junio de 2011
COMENTARI DE LA PEL·LÍCULA ¿TELÉFONO ROJO? VOLAMOS HACIA MOSCÚ.

¿Teléfono Rojo? Volamos hacia Moscú és una pel·lícula dirigida per Stanley Kubrick en els estudis Shepperton, en Londres, en 1964.
El seu títol original és Dr. Strangelove, or How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (literalment <<Dr. Strangelove, o cómo aprendí a dejar de preocuparme y amar la bomba>>).
1.ANALITZA EL PAPER DE LES DUES SUPERPOTÈNCIES DESPRÉS DE LA FI DE LA SEGONA GUERRA MUNDIAL. ENUMERA I COMENTA ELS PRINCIPALS CONFLICTES ARMATS O DIPLOMÀTICS EN QUE INTERVINGUEREN DE MANERA DIRECTA O INDIRECTA. CREUS QUE EL PERILL QUE REFLEXA EL FILM SEGUEIX EXISITINT EN LA ACTUALITAT?
La segona guerra mundial té greus conseqüències: enorme pèrdua de vida humana, conseqüències territorials ieconòmiques, demagògia política... També va suposar la desaparició de les grans potències europees que al segle XIX dominaren tot el territori, deixant pas al naixement i consolidació dels dos blocs: EEUU i la URSS. El fracàs de l’Alemanya nazi va deixar a la URSS com a l’única potència capaç de lluitar per l’hegemonia econòmica mundial de que disposava Estats Units. Aleshores comença una carrerad’ambdós superpotències per guanyar posicions i repartir-se les àrees d’influència que ningú s’atrevirà a sobrepassar més enllà de la retòrica.
Al llarg de la segona guerra mundial ja hi havia conflictes entre EEUU i la URSS, i aquesta era una de les esperances de Hitler, que es trencaren les relacions i a la fi es triomfara Alemanya. Però per damunt d’aquestes qüestions hi havia interessos comuns en ladestrucció d’Alemanya. Durant la guerra eixes tensions es van anar fent més grans i una vegada finalitzada van explotar, creant-se les àrees d’influència de cada bloc. Quan aplega l’any 46, ja hi ha un clima de desconfiança mútua i d’enfrontament. Al 49 eixe “Telon de Acero” ja existeix en realitat, en la retòrica, amagat com una guerra ideològica, moral, de principis, on els conflictes es van asolvatar sempre de manera bilateral: o se és d’un bloc, o se és d’un altre.
Alguns dels fets més importants que ocorren durant la Guerra Freda són:
* 1945. Creació de la ONU. Acords de Yalta que donen fi a la 2ªGuerra Mundial.
* 1946. Guerra civil grega (fins a 1949).
* 1947. Doctrina Truman. Pla Marshall.
* 1948. Colp comunista en Checoslovàquia. Bloqueig del Berlín occidentalper Stalin.
* 1949. Creació de la OTAN. Creació de la República Federal Alemanya, i la República Democràtica Alemanya.
* 1950. Fi de la guerra xina. Guerra de Corea (fins a 1953).
* 1956. Crisi de Suez.
* 1959. Guerra de Vietnam (fins a1975).
* 1961. Construcció del mur de Berlín.
* 1962. Crisi dels míssils a Cuba.
* 1967. Guerra dels sis dies.
* 1987. Acord aWashington per l’eliminació dels míssils nuclears.

En l’actualitat, personalment, crec que encara hi ha perill de guerra atòmica, perquè encara hi ha països amb armament nuclear i no paren de crear-ne més. Sota el meu punt de vista s’hauria de destruir tot tipus d’armament nuclear, ja que en el cas que exploten provocarien una grandíssima matança de l’espècie humana.

2. LA GUERRA FREDA JA HAFINALITZAT, PERÒ LA SEUA HERÈNCIA ES MANTÈ EN UNA SÈRIE DE CONFLICTES HERETATS. EFECTUA UN BREU RESUM DELS MATEIXOS.
Moltes de les guerres que es mantenen en l’actualitat tenen a veure amb la guerra freda, com és el cas per exemple del Conflicte del Sàhara (1975), la Guerra d’Afganistan (2001), la guerra de Birmània (1948), la guerra d’Irak (2003) o el conflicte entre Palestina i Israel (2000). A mésla Guerra Freda ha suposat una reestructuració del món amb un Estats Units que controla la economia mundial, i l’aparició del concepte de Tercer Món. El mapa europeu es troba actualment de la següent manera:
Europa occidental:
* Penetracions en el mar.
* Economia capitalista.
* Alliberament de les colònies.
* Fragmentació política.
* Gran desenvolupament industrial....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Telefono rojo, ¿volamos hacia moscu?
  • ¿Telefono Rojo? Volamos Hacia Moscú.
  • Trabajo sobre la película Teléfono Rojo, ¿Volamos hacia Moscú?
  • Trabajo sobre la película Teléfono rojo: ¿Volamos hacia Moscú?
  • Teléfono Rojo
  • Telefono rojo
  • hacia donde volaran los pajaros
  • Volando hacia el sol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS