TeoremaPit Gores

Páginas: 2 (321 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2015
EL TEOREMA DE PITÀGORES
Per tal d’explicar el que és el teorema de Pitàgores he trobat aquesta definició: El teorema de Pitàgores diu que, en un triangle rectangular, el quadrat de les hipotenusesés igual a l’arrel quadrada de la suma dels catets al quadrat. En aquest mateix tipus de triangle, el quadrat d’un dels catets es igual a l’arrel quadrada de la resta de la hipotenusa al quadrat menys al’altre catet al quadrat.
Crec que aquesta definició és poc entenedora per tant he cercat alguns vídeos, els quals ens expliquen aquest teorema d’una manera molt més amena i fàcil:https://www.youtube.com/watch?v=RECvoNMPjnc
https://www.youtube.com/watch?v=fUpxM3JHFq4
https://www.youtube.com/watch?v=mf-0PxEDx-M
La formula d’aquest teorema és la següent:



El teorema de Pitàgores deu el nom almatemàtic grec Pitàgores, al que segons la tradició se li atribueix el seu descobriment i la demostració, encara que el coneixement del teorema era ja anterior. Hi ha proves que elsmatemàtics babilonis ja coneixien la fórmula.
Pitàgores va fundar una comunitat filosòfica formada per astrònoms, músics, matemàtics i filòsofs que desenvolupaven el seu pensament. Un dels exemple, dels seus raonamentsés explicació de la naturalesa, en lloc de buscar un element primordial, s’interessen per la forma de la natura. La genialitat dels pitagòrics era buscar l’ordre de la naturalesa en la matemàtica. Perals pitagòrics, els nombres són el principi de totes les coses. Dit d’una altra manera, les qualitats de les coses depenen de la seva mesura i forma matemàtica.
Però l’ús que feien els pitagòrics dela matemàtica no s’assembla pas al que en fan avui els físics, els químics o els economistes. La matemàtica pitagòrica no és una eina d’interpretació sinó que és la realitat mateixa
Fonts:
Elspitagòrics, Xavier Vilaseca: http://www.xtec.cat/~fvilasec/presocratics/pitagorics.htm
Teorema de Pitágoras: http://roble.pntic.mec.es/~jarran2/cabriweb/1triangulos/teoremapitagoras.htm
Teorema de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Al gore
  • Gore!
  • Al gore
  • Gora
  • al gore
  • el gore
  • GORA
  • Al gore

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS