Teoria de la forma

Páginas: 3 (642 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2012
Psicologia del Desenvolupament humà.

Treball individual.

Explica les diferencies que hi ha entre: La Psicoanàlisis, La Psicologia de la Forma i La Psicologia Evolutiva. Posa exemples de cadauna d’elles.

Psicologia de la forma
La psicologia de la forma es centra especialment en les percepcions que tenim nosaltres a la realitat. Ja que la noció que tenim nosaltres de món es creada perpercepcions de les coses. Al principi es va iniciar com un intent d'esclarir el problema parcial de la percepció visual. Podem dir que com més simple siguin i menys informació continguin els estímuls,la percepció resultant serà més aproximada al fet real. Aquesta psicologia es va crear entre un grup de diversos psicòlegs alemanys (Wertheimer, Lewin, Koffka, Köhler) y la va anomenar de Gestalt(paraula alemanya que vol dir conjunt, configuració, totalitat o "forma").
Es dedueix d'una sèrie de principis o lleis de l'organització perceptiva.

1. Llei de la simplicitat: tendim a reduir larealitat de la forma més simple possible.

2. Llei de la proximitat: La tendència a agrupar una sèrie de objectes, si es troben pròxims entre ells.

3. Llei de la semblança o equivalència:També inconscientment creem grups quan alguns dels elements visualitzats comparteixen certes característiques, com color, forma,etc..

4. Llei del tancament: Les formes tancades i acabades sónmés estables visualment, la qual cosa fa que tendim a "tancar" i a completar amb la imaginació les formes percebudes buscant la millor organització possible.

5. Llei de la simetria: Els elementssimilars tendeixen a veure's com a part del mateix conjunt o bloc. Aquests conjunts es poden separar clarament de la resta

6. Llei de la continuïtat: Els detalls que mantenen un patró, percebreelements continus encara que estiguin interromputs entre si.

7. Llei de la experiència: Consisteix a percebre uns objectes com a figura i uns altres com a fons depenent de l'experiència...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • teoria de la forma
  • Teoria de la Forma
  • Teoria de al forma
  • Teoria De La Forma
  • Teoria del diseño: Nuevas formas
  • Teorias De La Forma De La Tierra
  • la teoria de la descripcion de la forma
  • teoria del lenguaje formas mixtas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS