Text Descriptiu Català

Páginas: 2 (313 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2015
TEXT DESCRIPTIU
Com a casa enlloc.
Trobo a faltar casa meva. On he crescut i millor em sento. El lloc que més m’estimo. Una petita masia entre les muntanyes verdes delMontnegre i Corredor, el riu Tordera, les costes que banyen Blanes i Palafolls i la boira que amaga el peu del Montseny. Envoltat de pins pinyoners, roures i alzines sureres. Boscosplens d’espàrrecs a la primavera i bolets a la tardor.
Allà els estius són xafogosos i els hiverns fan posar el nas vermell, però, gràcies a les parets de tres pams, a l’interiordel mas la temperatura es conserva ideal tot l’any.
La porta d’entrada està orientada al sud. La llum cala per totes les finestres des de l’alba fins al capvespre. A la façananord no hi ha obertures i la humitat fa créixer la molsa. Aquest parament és escortat per una alzina surera centenària amb les arrels amagades sota una manta de farigola.L'edifici té dues naus diferenciades. La principal reposa sobre una base alta que l'aïlla del sòl i fa sobresortir un pedrís que convida a entrar. A la banda de llevant hi ha un porxoarran de terra on s'acumula la llenya que es recull durant tot l'any dels arbres caiguts i del sotabosc.
L'estança més important és la cuina, presidida per una llar de foc encesadia i nit, testimoni de totes les activitats i converses. És el punt de trobada per a netejar col·lectivament les collites, preparar les conserves i gaudir dels vespres enfamília, i el punt de control d'una escala de fusta que grinyola impertinentment quan es puja a la planta superior on es troben els dormitoris. Des de les habitacions les vistes sónúniques. Hi predomina el color verd del fons muntanyós, però en primer pla es veuen els camps sembrats, les feixes llaurades i els arbres fruiters.
Número de paraules: 304
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Text Descriptiu
  • Text descriptiu
  • La Filosofia (Texto En Catalán)
  • El text explicatiu català
  • comentario de texto en catalan
  • text argumentatiu catala
  • Propietats del text català
  • Tipos de textos (catalán)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS