The cube

Páginas: 6 (1408 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2010
INTRODUCCIÓ

El cub és una pel·lícula dirigida per Vicenzo Natali al 1997. Narra el sofriment de 6 personatges que estan tancats en un cub ple de trampes. Aquest laberint porta al límit psicològic a un grup molt heterogeni de personatges, que desconeixen on són i per què.

QÜESTIONARI I REFLEXIONS SOBRE LA PEL·LÍCULA

1. Possible subtítol de la pel·lícula.
“Al·legoria humana”

2.Descripció física del cub.
El cub esta format per una sèrie de departaments mòbils (també amb forma de cub) de diferents colors regulats per uns números i processos matemàtics.
El cub té una entrada, però no té una sortida. Alguns del departaments poden tenir trampes. Cada departament en forma de cub té sis sortides corresponents a les sis cares del cub que donen a un altre departament amb unes altressis portes de sortida.

3. Què simbolitza el cub?
El cub simbolitza el món, la societat. L’home es troba en un món desconegut, on no sap perquè ha arribat i en el que ha de sobreviure juntament amb d’altres persones. Es per això que es veu obligat a crear una organització social.

4. Descripció de cadascun del personatges.
Els personatges van tots vestits com a persones d’un camp deconcentració. Els objectes que posseeixen semblen tenir alguna utilitat (les botes amb cordons, les ulleres de l’estudiant o la roba).
Quentin és un policia, que té tres fills i esta separat.
Worth és un arquitecte que va dissenyar la part externa del cub.
Helen Holloway és metgessa i no té ni marit ni fills.
Leaven és una noia jove molt intel·ligent, estudiant universitària de matemàtiques.
Rennesés un personatge que va escapar de la presó en set ocasions.
Kazan és un personatge intel·ligent i estrany, que pateix un trastorn autista.

5. Quina actitud tenen davant de la vida? Quines motivacions tenen? Quina funció fan dins del grup?
Quentin, degut a la seva personalitat, es converteix en el líder del grup. A mida que avança la pel·lícula es va posant egoista i agressiu i això fa quealguns personatges es rebel·lin causant-li ira i provocant-li que perdi els estreps.
Diu que la seva motivació per sortir del cub són els seus fills.

Worth al començament de la pel·lícula fa com si no sapigués res i després decideix rebel·lar la seva identitat dient que ell és l’arquitecte que va dissenyar l’estructura exterior del cub, però que no sap res més. Degut a això Quentin es rebel·lacontra ell.
Durant tota la pel·lícula Worth té una actitud desinteressada, ja que diu que no troba cap raó per a seguir vivint. Però al final de la pel·lícula s’implica en el grup i participa activament per trobar la sortida del cub.

Holloway adopta una actitud materialista i optimista. Ella s’encarrega de cuidar a Kazan, el personatge autista, durant tota la pel·lícula. La seva motivació persortir és arribar a la veritat i descobrir qui ha creat el cub, per poder prevenir a la gent que esta fora.

Leaven és una de les que més aporta al grup gràcies als seus coneixements matemàtics i el seu bon raonament.

Rennes és un personatge que en un principi sembla que tingui més importància, ja que al ser un fugitiu de la presó podria aportar molta experiència (utilitzar les sabates perdetectar les trampes).
És un personatge valent i molt confiat en les seves possibilitats i això el porta a la equivocació, és a dir, a ser cremat amb àcid.

Kazan, en un principi, es considerat com una carrega per a la resta del grup, degut al seu trastorn autista. En realitat és molt intel·ligent, ja que és ell, qui per mitja de càlculs matemàtics, aconsegueix arribar a la sortida.

6. Coms’organitza el grup? Com es prenen les decisions? Explica els principals conflictes.
En un començament, el grup sembla guiar-se pel policia, ja que potser els hi dona més seguretat per la seva professió. Aviat veuen que la matemàtica els pot ajudar amb els seus càlculs per evitar els departaments amb trampes.
Les relacions del grup es van deteriorant a mida que passa el temps. Cada vegada la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • The republic of cuba
  • the cube
  • How to solve the rubik cube
  • cubos
  • Cuba
  • CUBA
  • Cuba
  • cuba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS