tipus de violencia de genere

Páginas: 5 (1157 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2014
Característiques d'un maltractador
Tots els maltractador tenen el mateix perfil. Es caracteritza sobretot quan l'home té actituds sexistes i carències estereotipades de les dones, segurament per culpa d'algun familiar seu en el passat que podria ser el pare o la mare. Les constants amenaces, controls de la vida i del entorn social i la gelosia són unes de les característiques que es veuen moltsobretot fora de la parella amb el amics i familiars. L'agressor crítica constantment la dona per implantar la inseguretat en la dona i la dependència d'ella en ell, perquè fa que ella cregui que és completament inútil i no podria sobreviure sense ell utilitzant la seducció.










Característiques d'una víctima
La víctima de la violència de gènere es caracteritza per la baixaautoestima i sense cap confiança. La dona es sent culpable per haver estat agredida perquè pensa que ella té la culpa del comportament de l'home. Sent temor i pànic per pensar que és un fracàs com dona, mare o esposa. No té control sobre la seva vida, per això s'aïlla socialment i accepta la superioritat de l'home.

Tipus de agressions
Físics
L’abús físic o violència física es considera qualsevolactivitat no accidental que provoqui o pugui provocar dolor físic o malaltia a una persona. Aquest és un tipus d’abús molt fàcil de detectar sobretot a la gent que és molt propera a la víctima per la presència de diferents marques i ferides observables en el cos. Tot i que la víctima sol negar l’abús físic afirmant que s’ha caigut o s’ha donat algun cop ella mateixa sense voler, etc. Per això quanla víctima denúncia aquest tipus de violència és més fàcil de detectar que el psicològic o econòmic.
Els cops, bufetades, mossegades, agressions amb objectes o armes, entre altres són actes de violència física.


Psicològics
El maltractament psicològic sobretot es basa en la destrucció de l’autoestima i la reducció de la confiança personal realitzada per l’home des d’una posició de poder,desvalorant i degradant a la dona. En aquest tipus d’abús es pot observar la sensació d'inestabilitat, sensació de pèrdua de consciència, tremolor i sudoració, sensació a morir entre altres. La víctima a poc a poc comença a caure en la depressió, a continuació comença a tenir poca gana i finalment pateix de insomni.
Els insults, amenaces d’agressions als familiars, humiliacions, trucades detelèfons ofensives, entre altres són actes de violència psicològica o emocional.


Sexuals
Els abusos sexuals consisteixen en obligar a un altre persona a realitzar una acció i activitat de contingut sexual sense el seu consentiment. L’abús es pot produir entre dues persones adultes, d'un adult i un menor i fins i tot dos menors.
Aproximadament més de la meitat de persones que han patitagressions sexuals, ara tenen trastorns nerviosos posttraumàtics per la seva causa. Per això la major part de la gent decideix oblidar les coses del passat com un mecanisme de defensa, pèrdues parcials de memòria, entre altres. La gent que ha patit aquest tipus d’abusos els hi costa molt mirar la seva imatge en un mirall, i tornar a tenir relacions sexuals amb altres persones ja que tornen a recordar laseva mala experiència anterior.
Les agressions sexuals, relacions mitjançant l'ús de força o amenaça, exhibicionisme, ús de pornografia, introducció d'objectes en òrgans sexuals, relacions sexuals que fan mal, entre altres són anomenats actes de violència sexual.


Econòmics
L’abús econòmic i material es produeix quan la dona es controlada constantment pels recursos econòmics utilitzats,privant el suport econòmic de la propietat. Es considera un abús econòmic quan la parella entrega quantitats de diners per el manteniment de les necessitats familiars, exigint el control de totes les despeses, l’impediment per la parella a treballar fora de casa a la dona i l’acusació de no saber administrar bé els diners.
Aquest tipus d’agressió és el menys denunciat ja que la dona no s’adona del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Violencia de género
  • Violencia De Género
  • violencia de género
  • VIOLENCIA DE GENERO
  • Violencia de Genero
  • Violencia de Genero
  • Violencia de genero
  • Violencia de genero

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS