Topicos Literarios

Páginas: 2 (451 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2012
Aurea mediocritas: “daurada mediocritat” el sentit d’aquest tòpic és la moderació, és a dir, trobar el punt mig i valorar les coses més insignificants, s’han d’evitar excessos i supèrbia. Per exempletrobem l’exemple en icaro per la seva ambició de voler volar massa alt, desobeint els consells del pare que el feien mantenir-se entre els dos extrems, ni molt alt perquè sinó el sol desfeia la cerade les plomes ni tan baix que l’aigua del mar mulles les ales. En definitiva és un elogi a la forma de vida senzilla, aquest elogi va ser la forma de vida que va intentar viure sempre horaci.
Beatusille: “feliç aquell”- que s’aparta del món per trobar la soledat- de Horaci, utilitzat també en la poesia de Fray Luis de León. Aquest tòpic representa l’ideal de la retirada espiritual i la puresadavant a la corrupció de la ciutat, un tòpic a la vida retirada i descans en pau. Aquest topic és una de les quatre aspiracions del renaixement.
Locus amoenus: “ lloc amè” amb aquest tòpic es presentala idealització de un lloc paradisíac, ideal, on l’home entra en harmonia amb cada un dels elements de la naturalesa. Aquest tòpic és present en Ovidio, Homer, Boccaccio i també en WilliamShakespeare, on els seu locus amoenus es troba fora de la ciutat on l’erotisme pot ser lliurament exposat.
Carpe diem: “aprofita el moment”, un exemple del carpe diem seria “ no deixis per demà lo que puguisfer avui” o “ viu cada moment com si fos el últim”. És un tòpic literari a la literatura universal com exhortació a no deixar passar el temps i disfrutar dels plaers de la vida deixant a un costat elfutur que ens espera que no deixa de ser una incertesa. Aquest tòpic a tingut diversos significats durant la història, a la edat mitjana enteníem com a carpe diem a “ viu el moment perquè moriràsaviat”, més tard, al renaixement, els ideals de bellesa i perfecció van fer entendre’l com a “viu el moment perquè envelliràs aviat” i ja a la època barroca es torna a agafar el mateix sentit que en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • topicos literarios
  • Tópicos Literarios
  • Topicos Literarios
  • topicos literarios
  • Tópicos literarios
  • Tópicos Literarios
  • topicos literarios
  • Tópicos literarios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS