Tosferina

Páginas: 2 (323 palabras) Publicado: 19 de enero de 2015
La Crònica de Jaume I. Camins, Viles i Castells

1. Obre l’arxiu i entra a : Un regne enmig de la mar. Després obre: Nobles, Clergues, ciutadans i contesta les preguntes següents:a. Qui formava la cort? Formaven la cort els bisbes i nobles

b. Què acorden? Què era la pau i treva? L’any 1228 el dia 21 se signava la pau i treva que obligava a evitar als súbdits delrei qualsevol enfrontament tremat entre ells. Obligava a preservar la pau interior mentre duraria la guerra fora de la frontera de Catalunya.



c. Qui ajuda a Jaume I? Què aporten cadapart a la conquesta? Aportació de l’església, dels nobles i les ciutats amb l’esforç militar. El poderós llinatge dels Moncada hi duria 400 cavallers, el compte de Rosselló n’aportaria100, el bisbe Barcelona altres 100, el bisbe Girona aportava 30 cavallers i l’arquebisbe de Tarragona sense fer una oferta concreta, es posava a total disposició del rei. La ciutat deBarcelona aportava tots els vaixells de la seva flota per transportar als expedicionaris.




d. D’on surt la travesia? Se surt el primer dia del mes de maig desde salou, des d’on farien latravesia cap a Mallorca.





2- Ara ves a la Travesia i contesta aquestes preguntes:
a- Quan comença la travessia? A primeries de setembre l’any 1229, el dia 5.


b-Quanta gent hi havia a l’estol? El llibre dels fets deia que hi havia 150 veles.


c- Com eren els diferents tipus de naus? Faraó





d- On anava el rei Jaume I? Ondesembarquen? Tenen problemes al desembarcament? Explica què hi va passar? Quants homes defensaven l’illa? El rei Jaume I anava just al final de l’estol durant el matí però durant la nit va anar alprincipi amb la Galera de la ciutat de Montpeller. Desembarquen a Santa Ponsa. Volien desembarcar a Pollença però un fort vent els va fer desviar cap al sud-oest fins a la Dragonera.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tosferina
  • Tosferina
  • tosferina
  • Tosferina
  • Tosferina
  • Tosferina
  • Tosferina infantil
  • TOSFERINA BETTY

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS