Trabajo de la pelicula la piel quemada

Páginas: 4 (922 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2012
1-Escena dels jornalers (del minut 21:10 al minut 25:50):Descriu què està passant en aquesta escena i vincula-ho a allò estudiat en els apunts i en l’exercici anterior.
L’escena comença en undescans de la feina de en José, al agafar la guitarra que té just al costat, comença a recordar quan encara estava al seu poble. Havia d'anar tots els dies a veure si el llogaven per treballar en el camp,acompanyat com no de la gran majoria d’homes del poble. Per descomptat no sabien mai quin dia els anava a tocar treballar, molts dies quedaven sense anar-hi, perquè no havien segut escollits. Al finalde l’escena se veu en José molt pensatiu, i a les hores amb molta rabia de veure que no té feina. Desprès parla amb dos companys i se li veu tot acalorat, degut a què han d'agafar cartes en el asunt,i anar-sen a treballar on sigui menester.
Esta pràctica que hem vist a l’escena, és un clar exemple de latifundi. On un únic propietari tenia gran quantitat de terres, i llogaven als jornalers quanvolien, aprofitant-se d’ells, ja que no tenien cap altra manera de dur un jornal a casa.

2-Quins grups socials de catalans autòctons apareixen a la pel·licula? A quin grup social correspon cadascund’ells?
Per una part estan els senyorets que estiuegen a Lloret de Mar, i també persones com l’empresari de l’obra on treballa José. Podeu veure com a l’escena on estan cobrant els treballadors,l’empresari vol enviar-los a tots al seu lloc d’origen, i fins i tot diu el conegut refrà “de fora vindran que de casa ens trauran”. També alguns catalans deien als andalusos “xarnegos” de forma despectiva.Per altra part està la gent del poble que té petits negocis com l’amo del bar, i altres treballadors que son d’una classe més pobra, com el cambrer del Hotel Carabela. Aquest grup compren més lasituació dels andalusos que han vingut a Catalunya a treballar.
3-Quins són els dos papers de les dones en la societat que apareixen a la pel·licula? A quin grup social correspon cadascun d’ells?...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball Película Piel Quemada
  • Resumen de la pelicula de estudio la piel quemada
  • La piel quemada
  • La Piel Quemada
  • La Piel Quemada
  • La Piel Quemada
  • Piel quemada
  • La Piel Quemada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS