TRABAJO DIFERENCIA DE CLASES

Páginas: 5 (1159 palabras) Publicado: 9 de junio de 2014
Diferència de classes
Avui en dia vivim en un món on hi conviuen diferents cultures i races que estan repartides en diferents continents. Lévi-Strauss comenta que l’individu evoluciona passant de la prehistòria als bàrbars, i dels bàrbars a l’actualitat. Com bé sabem, cada país i població evoluciona de manera continua tot i que no totes a la mateixa velocitat i de la mateixa forma. A Espanya,per exemple, des de 2005 pots casar-te amb algú del teu mateix sexe i és considerat un matrimoni legal davant la llei; en canvi, a l’Àfrica, és considerat delicte on poden obligar-te a pagar una multa, o passar uns anys a la presó i inclús, com per exemple a Algèria, pots ser sotmès a la pena de mort.
Si és cert que, com he dit anteriorment, la societat va canviant i evolucionant però el retrocésque tenen aquests països fa que la seva evolució sigui extremadament lenta i sembli que siguin països no desenvolupats o molt menys desenvolupats que nosaltres. Per culpa d’això, creiem que aquests són inferiors a nosaltres mateixos ja que la nostra tecnologia i manera de viure ha evolucionat tant respecta a la seva que és quasi impossible comparar-nos els uns amb els altres. Hem de tenir encompte que hi ha països que no tenen ni llum ni aigua potable.
Sovint, acostumem a posicionar-nos al lloc més alt de la piràmide de classes, on solem classificar aquesta segons el que nosaltres sovint anomenem “raça”. El concepte, no despectiu, però si classicista de “raça”, fa que ho relacionem amb el fet de tenir el color de la pell diferent a nosaltres, els ulls d’una forma o una altre, la manerade comportar-nos dins d’una societat,... Deixant sempre per sota nostra aquells que considerem diferents a nosaltres i inferiors. Tot hi que sembli una mica fora de context, podríem relacionar això amb el pensament de Hitler. Sinó eres semblant al prototip de persona que ell tenia com a alemany perfecte, no tenies dret a formar part dels que ell creia superiors a tots anomenant a aquesta “raçaària”: ulls clars, cabells tirant a rossos,..., i deixant als demés, en aquest cas als jueus, com a inferiors a aquesta. En realitat, només se’ns diferencia uns dels altres un 0’2%, i inclús, persones de la mateixa raça, poden tenir et mateix tant per cent de diferència entre un i altre. Així doncs, podem demostrar que no ens classifiquem segons la cultura, sinó la nostra procedència biològica, ihauria de ser al contrari ja que el que realment ens diferencia és el lloc on vivim i la manera que ho fem i no el color de la pell ja que, a l’Àfrica també hi viuen persones de pell clara i segueixen sent africans. Les costums de cada país és el que fa que tu et comportis d’una manera o altre. Per exemple, a Xile, a diferència d’aquí, les dones saluden a altres dones i als homes amb un sol petó ala galta; i a Rússia sovint les noies passegen agafades del braç de les seves amigues. És avantatjós entendre les diferents costums d’una cultura diferent a la nostra.
Com deia Durkheim, vivim en una societat centralitzada on cada persona no deixa de ser res més que un individu dins d’aquesta, no té importància. Estic d’acord amb Durkheim, ja que si els individus poguessin associar-se lliurementla població aniria molt millor, tot i que canviar és difícil. Les persones estem acostumades a aprendre diàriament, l’aprenentatge forma part de l’instint de supervivència de l’individu, si aquest no aprèn acabarà morint. Aprendre vol dir canviar, evolucionar cap a millor, sinó ens beneficiés no voldríem aprendre, per tant, canviar.
Aquests canvis es poden relacionar amb el fet de deixar de sertant centralitzats i pensar en el bé comú de cadascú i així aconseguir una pau social. Hauríem de començar a adonar-nos de que no som els que es poden posicionar en la part més alta de la piràmide ja que ens queda molt per aprendre. A Espanya, per exemple, el nostre paro és superior a molts països d’arreu del món, cada dia hi ha més persones que es queden sense lloc on viure, sense diners per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La diferencia de clases
  • Las diferencias de clases
  • Las clases diferentes y las fracciones autónomas de clase
  • Diferencia de curriculum en diferentes escuelas de diferentes clases sociales
  • Diferentes Trabajos
  • Diferentes Trabajos
  • Trabajo en clase
  • Trabajos de clase

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS