TRABAJO MAR I CEL

Páginas: 3 (658 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2013
MAR I CEL. ÀNGEL GUIMERÀ

Abans de la lectura:
1. Busca i explica quina quina és la diferència entre pirata i corsari.
Pirata: persona que navega sense llicència i que es dedica a assaltarvaixells a alta mar o a les costes per robar el que continguin.
Corsari: és una embarcació o un navegant autoritzats pel seu país per perseguir i saquejar els vaixells mercaders d’algun país enemic.Per tant podem dir que la diferència entre en un pirata i un corsari és que un pirata actua d’una forma il·legal al seu país o a les afores, mentre que un corsari és manat pel propi govern del seu paísper actuar d’aquesta forma.

2. Busca informació sobre la pirateria al segle XVI, estratègies i objectius de pirates.
Els pirates de religió islàmica comptaven amb ports molt importants com el deTànger, “Peñón de Vélez de la Gomera”, Sargel, Mazalquivir ,Algèria, Tunísia i Trípoli. Des d’aquests ports tenien molt bona situació per poder atacar gairebé a qualsevol país de la mediterrània ipoder tornar a algun d’aquests ports amb segrestats i poder demanar un rescat.
La pirateria cap a naus cristianes per part de naus de l’islam estava vist com una forma quelcom noble i exemplar.

3.Digues qui eren els moriscos i per què se’ls va expulsar el 1609.
Els moriscos eren els musulmans que residien al territori espanyol que amb l’arribada dels reis catòlics van ser expulsats fora delterritori. Van ser expulsats per el temor del rei Felip III a una possible rebel·lió per part dels moriscs a Espanya i l’imperi turc otomà en conta seva. Aquests moriscs que anaven expulsant eren portatsal nord d’Àfrica.

Després de la lectura:
1. Al voltant del personatge del pirata s’ha creat una llegenda. Relaciona el pirata que apareix al poema de Salvat-Papasseit i el Saïd de Guimerà.
Enel poema de Papasseit es mostra un pirata que no busca la riquesa material sinó una riquesa traduïda en amor. A diferència de l’obra de Mar i Cel on els pirates tenen com a objectiu robar i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mar i Cel
  • Mar i cel
  • Mar i cel
  • Personatjes de Mar i Cel
  • Resum De "Mar I Cel"
  • Mar I Cel
  • mar i cel
  • Mar i cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS