Treball El Born

Páginas: 6 (1489 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2013
Índex:
1. Índex
2. Què és el Born?
3. Balconada?
4. Com està organitzada l’exposició?
5. Com està organitzada l’exposició?
6. Com està organitzada l’exposició?
7. Com està organitzada l’exposició?
8. Com està organitzada l’exposició?
9. Com està organitzada l’exposició?
10. Quina és la finalitat d’aquesta exposició?
11. Explica amb detall un àmbit de l’exposició
12. Explica ambdetall un àmbit de l’exposició
13. Explica amb detall un àmbit de l’exposició
14. Opinió personal

Què és el Born? El Born és un espai que lliga tres segles de la nostra història. Està situat al casc antic. Sota l’estructura d’un mercat emblemàtic de l’arquitectura del ferro del segle XIX, trobem la Barcelona del 1700, la ciutat pròspera que va patir el setge del 1714, d’èpica i heroicaresistència, abans de derivar en la pèrdua de les llibertats nacionals de Catalunya, encara no restituïdes tres segles després.
L’eix del temps obre les portes a fer una mirada cap al passat, el present i el futur del nostre país, una reflexió necessària en aquest moment transcendent de la història de Catalunya.
Actualment hi trobem dues exposicions:
L’exposició ‘Barcelona 1700. De les pedres a lespersones’

L’exposició temporal de ‘Fins a aconseguir-ho! El setge de 1714’





BALCONADA

Com està organitzada l’exposició? L’exposició mostrarà uns 1.800 objectes que es van trobar durant la intervenció arqueològica al jaciment i que han aportat nous i valuosos coneixements per conformar un retrat de la vida quotidiana de com vivien els habitants de la Barcelona de fa tres segles. Laimmensa majoria dels objectes s'exposen a la gran vitrina de la Sala Villarroel i constitueixen, alhora, un gran homenatge als habitants del barri que van ser expulsats després del 1714. Aquells objectes que ells no es van poder endur el 1716 i el 1717 en ser foragitats de casa seva, la Barcelona del segle XXI els ha recuperat per mostrar-los al món.
Vinculats a l’exposició permanent, a peu de jacimentpodran veure’s també tres espais expositius amb objectes. El més remarcable és la Sala de la Guerra, on es mostrarà una selecció dels més de tres centenars de bombes de diverses dimensions, tipologies i materials que es van localitzar durant l’excavació. Aquesta sala es troba al final del recorregut pel jaciment, i a través d'un joc de miralls que reprodueixen les bombes fins a l'infinit,evoca l'horror dels bombardejos que els habitants d'aquest fragment de ciutat van haver de patir durant el setge del 1714.
L’exposició Barcelona 1700. De les pedres a les persones, s'estructura en cinc grans àmbits:
La Gran Casa
La Ciutat pròspera
La vida quotidiana
La Ciutat atacada i mutilada
La Ciutat refeta









Al iniciar la visita ens trobem amb unes vitrines a mà dreta en lesque s’hi poden observar alguns objectes llençats o perduts que ens donen molta informació del passat. Són objectes comuns de la vida diària, descartats temps enrere com a rebuig , que, poden explicar alguns dels relats de la història humana.


A continuació ens vam trobar amb una maqueta que ens mostrava l’estructura de Barcelona de 1700. La capital es mostrava als ulls dels visitants com ungran edifici, ben diferenciat del seu entorn. Aquesta metròpoli imponent disposava d’una gran pell, que era muralla i frontera alhora.
Morfològicament, la ciutat constituïa una xarxa de carrera i places ben vertebrada, on s’observava un contrast clar entre els edificis civils o religiosos, de marcada presència física i 5.500 cases relativament baixes.





Seguidament se’ns mostrendiferents objectes així com:

Ens expliquen que el comerç amb l’estranger va provocar el creixement de l’a activitat manufacturada local, especialment en els àmbits del teixit, la pell, el calçat, la fusta, la construcció de claus i armes o el vidre.
En aquest context resultava decisiu el transport i, sobretot, el caràcter portuari de la ciutat, amb una potent flota de cabotatge.
A continuació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Born
  • el born
  • Bornas
  • Borne
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS