TREBALL EL POLIC A DE LAS RATAS

Páginas: 19 (4569 palabras) Publicado: 15 de abril de 2015
INSTITUT REGUISSOL CURS 2013-2014
DEPARTAMENT DE SOCIALS FILOSOFIA I CIUTADANIA

Nom de l’alumne:
_______________________________________________________________

Comentari de l’obra El policía de las ratas


Per fer el treball heu de tenir en compte tots els materials que us he penjat en el moddle, més els enllaços que s'hi troben.


ACTIVITAT RELACIONADA AMB ELS AUTORS

1. L’obra que hemvist és el resultat de dos talents, el de Roberto Bolaño i el d’Àlex Rigola. Escriu un petit text (d’unes 150 paraules aproximadament) explicant qui era Bolaño, quan i on va viure, quines obres va escriure i què les caracteritza. Escriu-ne un altre de la mateixa longitud explicant qui és l’Àlex Rigola, quins altres muntatges teatrals ha dirigit i també què els caracteritza.

Roberto BolañoRoberto Bolaño va néixer a Santiago de Xile el 1953, però passà la seva infantesa a ciutats com Los Ángeles, Valparaíso, Quilpué, Viña del Mar i Cauquenes. Als tretze anys va anar a viure a Mèxic amb la seva família. Visqué la seva adolescència concentrat en la lectura, tancat durant hores en una biblioteca pública de Ciutat de Mèxic.
El 1973 tornà a Xile amb el propòsit de donar suport al procés dereformes socialistes de Salvador Allende. Pocs dies després va ser detingut prop de Concepción i alliberat vuit dies després gràcies a l'ajuda d'un antic company d'estudis de Cauquenes que formava part dels policies que l'havien de vigilar. Tornà de nou a Mèxic on, juntament amb el poeta Mario Santiago Papasquiaro, fundà el moviment poètic infrarrealista, que, sorgit a partir de reunions i tertúliesal Café La Habana del carrer Bucarelli, s'oposà radicalment als poders dominants a la poesia mexicana i a l'establishment literari mexicà.

Després va emigrar a Catalunya, Bolaño va morir el dimarts 14 de juliol del 2003 a Barcelona. Deixà inconclusa la novel·la 2666, on portà fins a l'extrem la seva capacitat fabuladora, aquesta vegada al voltant d'un personatge que reprèn la figura del'escriptor desaparegut, en aquest cas, Benno von Archimboldi.
El 1999 fou guardonat amb el Premi Rómulo Gallegos per la seva novel·la Los detectives salvajes, guanyadora també del Premi Herralde de Novel·la a la seva edició de 1998.

Àlex Rigola
Àlex Rigola (Barcelona, 1969) és un director i actor teatral català. Va ser director artístic del Teatre Lliure entre 2003 i 2011, i des de 2010 és director dela secció de teatre de La Biennale di Venezia.
Es va diplomar en interpretació a l'Institut del Teatre, i va començar la seva trajectòria teatral com a intèrpret, tot i que posteriorment es va decantar cap a la direcció d’espectacles per tal d’explorar noves vies de creació escènica. L'any 1997 va fundar la companyia Kronos Teatre, que va presentar al Festival de Sitges i amb la que va fer obrescom Kafka: El procés (1997), Les troianes (1998), La màquina d’aigua (1999) i Un cop baix (2000). L'any 2000 va muntar una arriscada versió del Titus Andrònic de Shakespeare per al Festival Grec, i a partir d'aquell moment van seguir les posades en escena i la successió de premis.

Després de la mort de Josep Montanyès, que era el director artístic del Teatre Lliure, i la renúncia de Lluís Pasqual,l’any 2003 Rigola accedeix al càrrec, i d'ençà llavors ha prioritzat l’explotació de produccions pròpies i la importació d’espectacles de l’avantguarda teatral europea. Al 2010 va ser nomenat director teatral de la Biennal de Venècia, i l'any següent va acomiadar-se del teatre amb The End.

ACTIVITATS RELACIONADES AMB LA TRAMA

2. Observa aquesta imatge que utilitza el Teatre Lliure perpromocionar l’espectacle El policía de las ratas.






Quina informació aporta? Quins sentiments desperta en l'espectador? Penses que aquesta informació i aquests sentiments ajuden a promocionar l'obra? Raona les teves respostes.

Aquesta imatge, d'entrada ja ens diu una mica de què anirà la obra. Tal com es miren el dos personatges de la obra i amb la rata morta entre ells dos, demostra que serà una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Polica
  • Policiva
  • polica
  • Police
  • Polico
  • Polica
  • Police
  • Polic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS