Treball Modern Times

Páginas: 8 (1936 palabras) Publicado: 1 de junio de 2015
EXPLOTACIÓ I TREBALL INDUSTRIAL: MODERN TIMES
Activitats

1. Redacteu un comentari general del film que el relacioni amb la frase que l’encapçala: Una història sobre la industria, la iniciativa individual, la croada de la humanitat a la recerca de la felicitat.

El film tracta sobre la industrialització, en l’ època de la Gran Depressió, on tots el homes busquen feina a la industria peralimentar-se i tenir casa; per aconseguir la felicitat.

2. Analitzeu el significat de les següents escenes en el context de la crítica que fa Chaplin a la deshumanització del treball i al capitalisme:

a) Multitud d’obrers que entren a la fabrica/ramat d’ovelles.

Els obrers entren com un ramat d’ovelles atragudes com pel xiulet del pastor ( realment per la sirena que fa sonar l’amo) i s’amunteguen a lafàbrica quan és l’ hora perquè tots volen un lloc, però no hi han tantes places.

b) L’amo vigila per mitjà de pantalles gegants i llegeix el diari, fa puzzles… De tant en tant fa augmentar la velocitat del procés de treball.
L’amo no fa res, només vigila els obrers per a que no parin de treballar i quan ell vol, augmenta la velocitat del procés de treball per produir més.

c) Cadena productiva iconseqüències de voler espantar una mosca.
A la cadena cada treballador fa una feina. En Charlie va voler espantar una mosca, i va deixar de fer el que li tocava i per tant el que anava darrere es va haver d’esperar al seu torn, però com que és una cadena i les peces van passant, han d’anar ràpid abans que el producte entri a la màquina.

d) Prova de la màquina de menjar.
L’amo prova una màquinade menjar per tenir sotmesos als treballadors i perquè no perdin temps de producció amb l’ hora de descans del dinar ( vol augmentar la producció al màxim ) però l’invent no funciona.

e) Obsessió per cargolar tot allò que troba.
Com que en Charlie es passa moltes hores seguides recargolant a la cadena productiva, quan acaba el seu organisme continua fent el moviment, com si ho tingués gravat.f) Absorció de l’obrer per la màquina.
La màquina absorbeix l’obrer, és com una ironia dient que les màquines substitueixen als obrers, que aquests ja no tenen utilitat

3. Tornem a la maquina de menjar. Els seus fabricants l’anuncien dient: suprimeixi el descans del dinar! Com valoreu aquesta frase de promoció? L’obrer que fa de conillet d’índies, en Chaplin, esta lligat de mans i peus per lamàquina. Quin simbolisme té aquest fet? Finalment, davant del fracàs de l’invent, el director de la fàbrica rebutja l’enginy dient: no es pràctic. Què us sembla aquesta resposta?
- Valoro aquesta frase de promoció com explotació per als treballadors, que els suprimeixen els pocs minuts de descans de la jornada laboral tan sols per no perdre beneficis
- Aquest fet vol dir que no es rebel·li, que al’amo li és igual el que li passi, tan sols li importava la màquina
- Que la refusa, perquè la finalitat de la màquina era no perdre temps de producció, i no és prou ràpida i s’espatlla

4. En aquest primer moment de la pel·lícula assistim a la imatge més famosa de Modern Times, Chaplin des de dins dels engranatges i mecanismes d’una gran màquina, al damunt d’una enorme roda segueix collant cargols…Quin simbolisme ens vol transmetre Chaplin?
Que està esclavitzat i no el tracten bé, no es preocupen ( l’amo i el director ) pel seu estat i que treballi en òptimes condicions, l’únic que volen és produir.

5. Per què embogeix el protagonista? Quan surt de l’hospital el metge li diu que eviti les emocions fortes. En els plans següents veiem imatges de la vida de ciutat, fàbriques tancades, crisi…Què ens vol dir el film en aquest punt?
El protagonista embogeix perquè han tancat la fàbrica, el seu lloc de treball ja no el té i n’ha de buscar un altre. En aquest punt ens vol dir que la població vol treballar per guanyar un sou sense preocupar-se com siguin tractats a la feina, per culpa de la crisi.

6. Com arriba Chaplin a convertir-se en capdavanter d’una manifestació obrera?
Per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Modern times
  • Modern times
  • Analisis de "Modern Times"
  • Comentario modern times
  • Chaplin y Moderna Times
  • Modern times (chaplin)
  • Modern times resumen
  • Analisis Modern Times, Chaplin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS